Seimas atmetė iniciatyvą dėl nemokamų pietų visiems pradinukams

Seimas atmetė valstiečių iniciatyvą įteisinti nemokamą maitinimą visiems pradinukams, t. y. ir trečiokams, ir ketvirtokams.

Seimas atmetė iniciatyvą dėl nemokamų pietų visiems pradinukams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas atmetė iniciatyvą dėl nemokamų pietų visiems pradinukams.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 4:26 PM

Tai numatantis Socialinės paramos mokiniams įstatymo pakeitimo projektas, kurį ketvirtadienį pateikė Seimui Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė Rimantė Šalaševičiūtė, nesulaukė pritarimo po pateikimo ir buvo atmestas.

Šią iniciatyvą palaikė 39 Seimo nariai, 14 buvo prieš, susilaikė 29 parlamentarai.

Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis tvirtino, kad toks siūlymas – tai tik „pasigražinimas prieš rinkėjus“. „Tai politinis populistinis pasiūlymas ir nieko daugiau“, – pastebėjo jis.

Seimo narė R. Šalaševičiūtė tvirtino, kad nemokamas maitinimas visiems priešmokyklinių ir pradinių klasių vaikams sumažintų socialinę bei emocinę atskirtį tarp pradinių klasių moksleivių. Taip pat būtų ugdomi teigiami moksleivių mitybos įpročiai. Jos nuomone, valstybei tai nebūtų didelė finansinė našta.

Šiuo metu nemokamai maitinami priešmokyklinio amžiaus bei pradinių – pirmų ir antrų – klasių moksleiviai. Tuo metu trečiųjų ir ketvirtųjų pradinių klasių moksleiviams nesuteikta teisė gauti nemokamus pietus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.