Į lietuvių kalbos kursus Vilniuje registravosi per 1000 ukrainiečių, registracija stabdoma

Į lietuvių kalbos mokymus Vilniuje registravosi per 1000 ukrainiečių, užsipildžius vietoms, registracija laikinai stabdoma, penktadienį informavo sostinės savivaldybė.

Į lietuvių kalbos kursus Vilniuje registravosi per 1000 ukrainiečių, registracija stabdoma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į lietuvių kalbos kursus Vilniuje registravosi per 1000 ukrainiečių, registracija stabdoma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 11:00 AM

Pasak jos, registracija netrukus vėl bus atnaujinta. 

„Paskelbę registraciją tikrai nesitikėjome tokio didelio aktyvumo per tokį trumpą laiką, kuris ir džiugina dėl ukrainiečių motyvacijos, ir įpareigoja atliepti jų poreikius. Nenorėdami, kad atvykusiems tektų per ilgai laukti, šiuo metu pristabdome registraciją ir kartu kviečiame registruotis savanorius mokytojus, kad artimoje ateityje galėtume vėl startuoti su nauja mokymų banga“, – pranešime sakė „Edu Vilnius“ direktorė Unė Kaunaitė.

Nemokami savanorių mokytojų vedami lietuvių kalbos kursai jau pasiūlyti daugiau nei 300 į mokymus užsiregistravusių Ukrainos gyventojų. Kitą savaitę valstybinės kalbos mokysis 21 mokymų grupė. Netrukus bus prijungtos dar septynios grupės. 

Šiuo metu ieškomi savanoriai, galintys mokyti suaugusius ukrainiečius lietuvių kalbos. Savanoriais kviečiami registruotis žmonės, kurie turi tvirtą kalbinį pagrindą, minimalios mokymų patirties ir (ar) yra įgiję reikiamą kvalifikaciją. Užsiregistravusieji prieš pradėdami savarankiškai vesti užsiėmimus bus apmokyti.

Vienus mokymų ukrainiečiams kursus vidutiniškai sudaro 25 užsiėmimai. Vienoje grupėje mokosi iki 15 žmonių, kurių amžius prasideda nuo 17 metų. 

Lietuvių kalbos mokymus nuo karo bėgantiems ukrainiečiams organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė kartu su „Edu Vilnius“ ir Vilniaus universitetu.

Taip pat bendradarbiaujama su Naktiniu Vilniaus Aviliu, Vytauto Didžiojo universitetu, Vilniaus mokytojų namais, „Danske Bank“ ir Lietuvos žydų (litvakų) bendruomene bei savivaldybėje veikiančiomis suaugusiųjų ir bendrojo ugdymo mokyklomis. Mokymai skirti suaugusiems, apsigyvenusiems Vilniaus mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.