Penktą kartą moksleivius sukvies VDU rengiama olimpiada „Ispaniakalbis pasaulis ir aš“

Vytauto Didžiojo universitete gegužės 4 dieną penktą kartą vyks moksleivių olimpiada „Ispaniakalbis pasaulis ir aš“

VDU.<br>M.Patašiaus nuotr.
VDU.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 5:12 PM

Pasak VDU pranešimo, olimpiada „Ispanakalbis pasaulis ir aš“ skirta visų klasių moksleiviams, kurie savo mokyklose lanko ispanų kalbos ir/ar kultūros užsiėmimus. Dalyvauti gali ispanų kalba ir kultūra besidomintys moksleiviai.

Olimpiadą, kuri yra ispaniškos kultūros festivalio „Primavera en español“ (liet. Ispaniškas pavasaris) dalis, organizuoja Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas bei VDU Užsienio kalbų institutas, bendradarbiaudami su Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

Šiemet olimpiados dalyvių laukia staigmena – gegužės 4-ąją nuo 12 val. į kultūrinę veiklą apie Šv. Jokūbo kelią ir Galisijos regioną juos pakvies Ispanijos Karalystės ambasados Lietuvoje kultūros atašė Luisa M. García García. Užsiėmimas vyks VDU Daugiafunkciame mokslo ir studijų centre.

VDU atstovų teigimu, olimpiada „Ispanakalbis pasaulis ir aš“ kasmet sulaukia dalyvių iš visos Lietuvos, o tai atskleidžia, kad moksleiviai ne tik noriai mokosi ispanų kalbos, bet ir žavisi ispanakalbių šalių kultūra bei tradicijomis. Penktą kartą organizuojamos olimpiados tikslas – atkreipti dėmesį į ispanų kalbos populiarėjimą šalies mokyklose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.