A. Mazuronis ragina mokyklose atsisakyti politiškai aštrių temų: jų darbas mokyti, o ne formuoti pasaulėžiūrą

Reaguodamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusias istorijas, esą pedagogai mokiniams skleidžia propagandinę informaciją apie Rusijos sukeltą karą Ukrainoje, Darbo partijos narys Andrius Mazuronis ragina ugdymo įstaigose vengti bet kokių politiškai aštrių temų. Jo teigimu, pedagogų darbas yra vaikus mokyti, o ne formuoti jų pasaulėžiūrą.  

Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 9:17 AM

„Man atrodo, mokyklose šiomis dienomis mokytojai turėtų preciziškai vengti jautrių, politiškai aštrių temų ir užsiimti tuo, kuo ir turi užsiimti, – tai mokyti fizikos, matematikos, istorijos, chemijos ir kitų dalykų. Aš to nepateisinu, ir man atrodo, kad kartais mokytojai užsimiršta, kokį darbą dirba, kokiose pozicijose jie yra ir kokia jų pagrindinė funkcija“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė Seimo vicepirmininkas.

A. Mazuronis akcentuoja, kad pedagogų darbas yra mokyti, o ne formuoti vaikų pasaulėžiūrą.

„Jei žmonių darbas yra mokyti vaikus tam tikrų dalykų, tai tuo jie ir turėtų užsiimti, o ne pasaulėžiūros formavimu pagal savo suvokimą vienos ar kitos situacijos“, – pridūrė „darbietis“.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) sulaukė trijų pranešimų apie pedagogus, atvirai mokyklose skleidžiančius dezinformaciją apie Rusijos sukeltą karą Ukrainoje bei atvirai palaikančius Kremliaus režimą.

ŠMSM teigimu, dvi laiškuose minėtos mokytojos iš darbo ugdymo įstaigose išėjo savo noru.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.