Teismas: LSMU rektoriaus rinkimuose procedūrinis pažeidimas nebuvo padarytas

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektoriaus rinkimuose procedūrinis pažeidimas nebuvo padarytas, trečiadienį nusprendė Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Teismas: LSMU rektoriaus rinkimuose procedūrinis pažeidimas nebuvo padarytas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teismas: LSMU rektoriaus rinkimuose procedūrinis pažeidimas nebuvo padarytas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 4:23 PM

Kaip BNS informavo teismas, teisėjų kolegija nusprendė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) skundą tenkinti ir panaikinti Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos pernai liepą priimto sprendimo dalį.

Plačiau sprendimo motyvų Vilniaus apygardos administracinis teismas nepateikė, nes byla buvo nagrinėjama uždarai. Toks sprendimas priimtas siekiant apsaugoti pareiškėją, dėl LSMU rektoriaus rinkimų pateikusią skundą Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriui.

Tarnyba išnagrinėjusi gautą skundą buvo konstatavusi LSMU padarytą procedūrinį pažeidimą per 2020 metais vykusius rinkimus ir ragino universitetą imtis priemonių, kad jis būtų pašalintas.

LSMU teisme ginčijo kontrolieriaus sprendimą, jog aukštosios mokyklos tarybos posėdis, kuriame vyko rektoriaus rinkimai ir balsavimo procedūra dėl rektoriaus rinkimų, buvo neteisėtas, nes tuo metu taryba buvo nepilnos sudėties.

Tuo metu taryboje nebuvo trijų atsistatydinusių narių, dėl ko vietoje aukštosios mokyklos Statute numatytų 11 narių veikti galėjo tik aštuoni.

Universitetas tvirtino, jog kontrolierius pateikė teisės aktams prieštaraujančias išvadas.

Kaip anksčiau BNS informavo LSMU, aplinkybės, kad 2020 spalio 23 dienos Tarybos posėdyje dalyvavo ir už rektorių balsavo daugiau Tarybos narių, negu Mokslo ir studijų įstatyme ir Statute numatytas septynių narių kvorumas, kontrolierius nelaikė reikšminga, nes „pati Taryba tuo metu nebuvo sudaryta iš tiek narių, kiek reikalauja Statutas, t. y. nebuvo 3 narių“.

Apygardos teismo sprendimas per trisdešimt kalendorinių dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.