Brandos egzaminams ir studijoms ruoštis dar lengviau su lrytas.lt

Daugeliui į vasaros pradžią žvelgiant su atokvėpio ir atostogų svajomis, švietimo bendruomenė tik raitojasi rankoves prieš laukiančius iššūkius – egzaminus. Bene smarkiausiai daužosi abiturientų širdys: laukia ne tik brandos egzaminai, bet ir studijų pasirinkimas. Naujienų portalas lrytas.lt sulig vasaros pradžia dar daugiau dėmesio skirs švietimo naujienoms, pasirengimui egzaminams, skelbs svarbiausią ir aktualiausią informaciją abiturientams, mokytojams ir būsimiems studentams.

Abiturientai ruošiasi brandos egzaminams.<br>123rf nuotr.
Abiturientai ruošiasi brandos egzaminams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2022, 12:02 PM, atnaujinta Jun 1, 2022, 3:53 PM

Daugiau nei prieš tris mėnesius Rusijos sukeltas karas Ukrainoje parodė, kad tokiomis aplinkybėmis tiesiog būtina atsiremti į švietimą – tam, kad istorijos vadovėliuose aprašytos tragedijos daugiau nesikartotų, o auganti jaunoji karta mokyklose ir universitetuose gebėtų atskirti melą ir dezinformaciją nuo tiesos.

Pedagogų bendruomenė susitelkė ir visomis išgalėmis stengėsi jaunuoliams padėti įveikti nerimą, tęsti mokymą, prisitaikant prie nuolat kintančios situacijos.

„Dėmesys švietimui ir jo problemoms negali sustoti ir vasarą, todėl savo skaitytojams ir visai švietimo bendruomenei žadame dar daugiau naujienų ir specialistų įžvalgų apie mokyklų ir pačių pedagogų kasdienybę, o egzaminams ir studijoms besiruošiantys abiturientai pas mus tikrai ras patarimų, kaip pasiekti kuo geresnių rezultatų ir išsirinkti širdžiai mielas studijas“, – sako lrytas.lt žurnalistė Agnė Liubertaitė.

Patarimais, kaip pasiruošti brandos egzaminams, dalysis papildomo ugdymo akademijos „Alfa klasė“ mokytojai-ekspertai. Egzaminų atsakymai ir egzaminų rezultatai bus skelbiami lrytas.lt rubrikoje Švietimas.

Taip pat kviečiame skaityti apie sėkmes ir nesėkmes – tiesiai iš abiturientų lūpų vos pasibaigus egzaminams bei patarimus ir pastebėjimus iš mokytojų.

Rubrikoje Švietimas – naujienos apie priėmimą į aukštąsias mokyklas, studijų programas bei patarimus, ką ir kaip rinktis. Ieškant savo svajonių kelio, verta pamatyti VDU Švietimo akademijos bei lrytas.lt laidą „Iš mokytojo užrašų“, kurioje studentai, mokytojai, švietimo įstaigų vadovai, edukatoriai bei žinomi žmonės pasakoja apie pedagogo profesiją, iššūkius mokyklos kasdienybėje, lyderystę švietime ir ateities mokyklą. Visus laidų įrašus bus galima rasti lrytas.tv.

Brandos egzaminų sesija ir priėmimas į aukštąsias mokyklas jau prasidėjo, sekite naujienas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?