J. Šiugždinienė tikisi, kad suplanuoti pokyčiai leis geriau abiturientams pasirengti egzaminams

Prasti šių metų matematikos brandos egzamino rezultatai rodo būtinybę imtis sisteminių pokyčių ugdyme, ketvirtadienį žurnalistams sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-07 16:22, atnaujinta 2022-07-11 13:55

Jos teigimu, sprendimai dėl jų jau priimti, tik reikia laiko įgyvendinti.

„Veiksmų mes jau ėmėmės, jau sprendimai yra priimti, tačiau, kaip žinia, švietime sprendimai ir pokyčiai įsigyvendina ne per vieną dieną ir tam reikia laiko“, – sakė ministrė.

J. Šiugždinienė priminė, kad 2023 metais pradėsianti veikti nauja bendrojo ugdymo programa „labiau orientuota į kompetencijas, į mąstymo gebėjimų ugdymą, problemų sprendimą“, 11, 12 klasėse bus daromi tarpiniai vertinimai, numatytas privalomas pagrindinio ugdymo rezultatų patikrinimas 10 klasėje, jo neįveikus nebus leidžiama siekti vidurinio išsilavinimo.

Ketvirtadienį Nacionalinė švietimo agentūra planavo paskelbti valstybinio matematikos brandos egzamino rezultatus, tačiau J. Šiugždinienė paprašė ją atlikti papildomą vertinimą bei analizę ir rezultatus tvirtinti po jos. Inicijuota darbo grupė egzamino užduotims, rezultatams išanalizuoti.

„Yra dideli skirtumai tarp praėjusių metų ir šių metų rezultatų. Tai yra be galo atsakingas sprendimas ir aš paprašiau papildomos informacijos, papildomo vertinimo ir analizės, kad turėčiau visą informaciją, kuri susijusi su egzamino rezultatais“, – teigė švietimo, mokslo ir sporto ministrė.

Paklausta, kiek procentų moksleivių šiemet matematikos egzamino neišlaikė, J. Šiugždinienė tikslaus skaičiaus nenurodė, tačiau žurnalistams paklausus, ar skaičius siekė 35 proc., ministrė, teigė, jog tai pakankamai tikslus skaičius.

Ministrė teigimu, „kaip ir buvo numatyta, rezultatai bus paskelbti iki liepos 12 dienos“

Pasak J. Šiugždinienės, vėlesnis matematikos egzamino rezultatų paskelbimas neturės jokios įtakos abiturientų planams stojant į kitas mokyklas.

„Niekas neužsitęs (...). Mokiniams niekas nesikeičia (...) niekas niekur nevėluoja“, – sakė ji.

NŠA duomenimis, matematikos valstybinį brandos egzaminą šiemet ketino laikyti 15 tūkst. 834 jaunuoliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.