Ministrės patarėjas: maždaug 100 studentų negaus vietos bendrabutyje

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėjo aukštojo mokslo klausimais Andriaus Zalitčio teigimu, šią savaitę turėtų likti apie 100 studentų, kurie neturės vietos bendrabučiuose.

Studentų bendrabutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Studentų bendrabutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 10:30 AM, atnaujinta Sep 12, 2022, 11:33 AM

„Situacija tokia, kad praėjusią savaitę į universitetų pagalbą atkeliavo kolegijos ir buvo išspręsta apytiksliai 200 bendrabučio vietų klausimas“, – pirmadienį LRT radijui sakė A.Zalitis.

„Šiandien laukiame skaičių iš profesinių mokyklų, kurios turi bendrabučius Vilniuje, ir tikimės, kad bent jau 100 vietų atsiras“, – pridūrė jis. Praėjusios savaitės duomenimis, gyvenamosios vietos bendrabutyje laukė apie 400 pirmakursių.

Anot ministrės patarėjo, ketvirtadienį darbo grupė ieškos ilgalaikių sprendimų gyvenamosios vietos problemai spręsti. Pasak Lietuvos studentų sąjungos prezidento Vytauto Kučinsko, tie, kurie negavo vietos bendrabutyje, gali kreiptis į savivaldybę dėl kompensacijos.

„Turėsime bendrabučių grupę su ministerijos atstovais, tuos kompensacinius mechanizmus norisi plėsti“, – teigė jis. Kaip LRT radijui sakė, Vilniaus universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (Vilnius Tech) kancleriai, kol kas ne visi studentai yra gavę vietą bendrabutyje.

„Šiuo metu ir mes turime mažiau negu 100 studentų, kurie nori gauti bendrabutį, tačiau dar nėra jo gavę. Tikimės šiandien ir rytoj papildomų vietų suteikti“, – sakė Vilniaus universiteto kancleris Raimundas Balčiūnaitis.

„Pas mus poreikis yra apie 150 vietų Lietuvos studentams ir panašus skaičius užsienio studentams, kurie dar norėtų gauti vietą bendrabutyje, bet vietų šiuo metu nėra“, – nurodė „Vilnius Tech“ kancleris Vaidotas Trinkūnas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, naujus mokslo metus ketvirtadienį pradėjo apie 460 tūkst. mokinių ir studentų, apie 40 tūkst. mokytojų ir dėstytojų. Mokyklų duris pirmą kartą pravėrė apie 30 tūkst. pirmokų, universitetų ir kolegijų – 97 tūkst. studentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.