Atnaujintas tyrimas dėl mokytojo iš Kauno KTU gimnazijos priekabiavimo

Kauno apygardos prokuratūra panaikino policijos sprendimą nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl galimo buvusio Kauno Technologijos universiteto (KTU) gimnazijos mokytojo seksualinio priekabiavimo prie mokinių.

KTU gimnazija.<br>M.Patašiaus nuotr.
KTU gimnazija.<br>M.Patašiaus nuotr.
KTU gimnazija.<br>M.Patašiaus nuotr.
KTU gimnazija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2022, 2:30 PM

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, pirmadienį sprendimą priėmusi prokurorė Auksė Lipkevičienė paskyrė atlikti papildomą galimai padarytų nusikalstamų veikų aplinkybių tyrimą.

Skundas dėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų veiksmų gautas spalio pabaigoje, nes jie nenustatė nusikalstamos veikos požymių, negavo nukentėjusių asmenų pareiškimų ar skundų.

„Vyriausioji prokurorė, susipažinusi su tyrimo medžiaga bei skundu, konstatavo, kad skunde nurodomos aplinkybės nebuvo pilnai ištirtos, nutarime nėra aptarti visi skundo argumentai, neapklausti tyrimui reikšmingos informacijos galintys turėti asmenys“, – rašoma pranešime.

Prokurorės sprendime pažymima, jog tik atlikus visus šiuos proceso veiksmus bei tinkamai įvertinus visus juose esančius duomenis ir išsprendusi baudžiamosios ir drausminės atsakomybės klausimą, bus galima priimti teisėtą ir pagrįstą procesinį sprendimą.

Spalio pradžioje priekabiavimu kaltinamas mokytojas už šiurkštų drausmės pažeidimą atleistas iš pareigų. Po vidinio tyrimo mokykla kreipėsi į policiją.

Mokyklos komisija rėmėsi neanoniminiais ir anoniminiais skundais bei liudijimais, kurie apima laikotarpį nuo kelių pastarųjų mėnesių iki daugiau nei dešimties metų.

Tyrimas gimnazijoje pradėtas, gavus informaciją dėl galimo mokytojo seksualinio priekabiavimo prie mokinių.

Teigiama, kad mokytojas neva pasikvietė dvi mokines į kavinę, su jomis nepadoriai kalbėjo apie lytinius santykius, dalinosi savo patirtimi. Pedagogas pasakojo apie kitų moksleivių patyrimus, prašė išsipasakoti.

Teigiama, kad mokytojas galimai kvietėsi mokines į namus mokyti matematikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.