Asmeninis tobulėjimas: investicija į save ar tik darbas?

Šiuolaikiniame pasaulyje labai daug kalbama apie tai, kad, norint atrasti gyvenimo pilnatvę, pirma reikia įdėti daug pastangų dirbant su savimi, tobulinti savo asmenines vertybes. Kodėl apie tai svarbu kalbėti švietime ir ar asmeninį tobulėjimą galima pavadinti investicija į save, išplatintame pranešime dalijasi Kauno „Family Lab Academy“ vadovė, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo specialistė Deimantė Teišerskienė.

 Šiuolaikiniame pasaulyje labai daug kalbama apie tai, kad, norint atrasti gyvenimo pilnatvę, pirma reikia įdėti daug pastangų dirbant su savimi, tobulinti savo asmenines vertybes.<br>Unsplash nuotr.
 Šiuolaikiniame pasaulyje labai daug kalbama apie tai, kad, norint atrasti gyvenimo pilnatvę, pirma reikia įdėti daug pastangų dirbant su savimi, tobulinti savo asmenines vertybes.<br>Unsplash nuotr.
 Deimantė Teišerskienė<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Deimantė Teišerskienė<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 4:57 PM

Šiuolaikinis požiūris: kodėl svarbu siekti savo tikslų?

„Užsisukę savo buityje „darbas-namai, namai-darbas“ dažnai pamirštame, kodėl pradėjome dirbti tai, ką dirbame dabar, kodėl esame ten, kur esame. Ar tikrai norime ten būti? O gal jau atėjo laikas būti kažkur kitur? Todėl labai svarbu nuolat prisiminti, kad galėtume nesustoti mokytis, augti ir tobulėti“, – teigia D.Teišerskienė.

Ji pasidalijo ir asmenine savo patirtimi, pridurdama, kad vos prieš kelerius metus jai pačiai siekti savo tikslų dar neatrodė taip reikšminga ir svarbu.

„Tiesiog studijavau, save išbandžiau įvairiuose darbuose, kaupiau patirtį ir žinias. O dabar, turint šeimą, daugiau atsakomybių, siekiu turimą laiką išnaudoti efektyviai, sukurdama vertę tiek su manimi dirbantiems, tiek šeimos nariams.

Džiaugiuosi, kad šiuolaikinis požiūris į tikslų siekimą keičiasi, žvilgsnis krypsta ne tik į daug darbų ir buvimą nuolat skubančiu, o į tai, kur yra efektyviausia, kur gali kaip asmenybė sukurti daugiausiai vertės. Ir kartu pasiekti savo asmeninius bei organizacijos tikslus“, – kalbėjo D.Teišerskienė.

Kodėl svarbu investuoti į save? Pasak specialistės, kai gyvenimo sąlygos nuolat kinta, o pasaulis vis tobulėja – labai svarbu neatsilikti.

„Daugelis jaunų žmonių pradeda suprasti, kad, norint tikslingai siekti savo tikslo, yra labai svarbu tobulėti. Vis daugiau steigiama įstaigų, kurios moko tobulėti, skatina investuoti į save. Šiandien labai populiaru lankyti paskaitas pas asmeninius koučerius, kurie padeda susivokti mūsų asmeninėse savybėse, padeda jas tobulinti ir tikslingai panaudoti. Tik reikia pasinaudoti visais šiais įrankiais.

Visi šie pasirinkti būdai skatina tobulėti. Mano manymu, tai puiki galimybė žmogui atrasti sėkmės raktą. Asmeninis tobulėjimas sustiprina mūsų asmenines savybes, padeda geriau susikaupti, įsiklausyti ne tik į savo poreikius, bet ir į aplink esančių žmonių poreikius. Šios savybės padeda mums būti geresniais komandos nariais, stiprina mūsų bendruomenę, kurioje esame.

Tai yra labai svarbūs aspektai, norint pasiekti ramybę, pilnatvės jausmą. Taip pat asmeninis tobulėjimas padeda tapti geresniais savo srities specialistais, nei esame dabar“, – įsitikinusi pašnekovė.

Kodėl verta investuoti į save?

Pasak specialistės, dažnai savo gyvenime mes susidėliojame prioritetus, o tai mums padeda apsispręsti, ar pasielgėme teisingai. Ji pristatė 3 priežastis, kodėl kiekvienam visgi verta investuoti į save.

„Asmeninis tobulėjimas mums padeda atrasti vidinę ramybę. Įvairūs mokymai būna ne tik apie mus, kaip specialistus, tačiau ir apie mūsų vidines savybes. Šių mokymų metu mes galime analizuoti save iš vidaus, kas padeda geriau suprasti ir suvokti mūsų gyvenimo vertybes.

Sąmoningai tobulėdami mes pradedame augti. Mes augame ne tik kaip asmenybės, tačiau kaip draugai, kolegos, bendruomenės dalis. Investicija į save yra galimybė auginti save kaip savo srities specialistą, dalintis savo idėjomis, įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus.

Investuodami į save mes atveriame sau platesnes galimybes. Kai augame ir tobulėjame, keičiasi mūsų požiūris į gyvenimą, į vertybes, darbą ir pomėgius. Tai padeda mums ne tik tobulėti, tačiau ir pasiekti užsibrėžtus tikslus, svajones. Tobulėjimas atveria mums plačias galimybes tapti tuo, ko norime būti“, – teigė D.Teišerskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.