Jurbarke – pavojaus varpai: dėl nežinomo viruso laikinai užsidaro gimnazija, įtempta ir kitose švietimo įstaigose

Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija paskelbė keturioms dienoms įprastinį mokymą keičianti nuotoliniu. To imtasi dėl didelio pedagogų ir moksleivių sergamumo. Situacija įtempta ir kitose rajono švietimo įstaigose.

Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Peršalimas<br>Asociatyvi nuotr.
Peršalimas<br>Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 29, 2022, 1:00 PM, atnaujinta Nov 29, 2022, 1:01 PM

Pastarosiomis savaitėmis jurbarkiečius į lovas guldo nežinomas virusas. Aišku tai, kad liga – ne gripas ir ne COVID-19. Sunkesne forma susirgusiems ligoniams keletą dienų pasireiškia didelis karščiavimas – temperatūra kyla ir virš 39 laipsnių, o vaistai būklę pagerina tik trumpam. Taip pat dažnas ligonis neapsieina be kosulio ir gerklės skausmo. Dažnam keletą dienų stipriai skauda galvą.

Tai – ne pirmas atvejis, kai švietimo įstaiga dėl ligų įprastinį mokymą keičia nuotoliniu. Šį rudenį, prieš kasmetines moksleivių atostogas, dėl didelio sergamumo savaitę nuotoliu mokėsi ir Smalininkų Lidijos Meškaitytės pagrindinės mokyklos mokiniai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad bendras sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) rodiklis Lietuvoje per savaitę dar padidėjo. Pastarąją savaitę bendras sergamumo minėtomis ligomis rodiklis siekė 900,9 atvejo 100 tūkst., ankstesniąją savaitę (lapkričio 14–20 d.) jis buvo mažesnis – 707,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Palyginus 46-osios ir 47-osios šių metų savaitė duomenis, matyti, kad padidėjo tiek gripo, tiek ŪVKTI, tiek COVID-19 ligos atvejų skaičiai, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Praėjusią savaitę mažiausias sergamumo šiomis ligomis rodiklis užfiksuotas Utenos apskrityje, o didžiausias – Kauno apskrityje.

Pastarąją savaitę 21 pacientas, iš kurių 16 priklausė 0–17 m. amžiaus grupei, dėl gripo buvo paguldytas į ligonines, lapkričio 14–20 d. į ligonines pateko 18 asmenų, iš jų 16 – iki 17 metų amžiaus.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 m. 46 sav. ŪVKTI simptomus turintiems pacientams iš viso buvo paimti 123 ėminiai, iš kurių 9-uose ėminiuose buvo aptiktas A tipo gripo virusas (visi A(H3)), 1-ame – B tipo gripo virusas ir 10-yje – respiracinis sincitinis virusas (RSV), teigiama pranešime.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 46-ą metų savaitę iš 42 698 mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 2 436 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 96 proc., B tipo – 4 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.