M. Lukšienės premija dviem mokslininkėms skirta už darbų ciklą apie ugdymo filosofiją

Šių metų Meilės Lukšienės premija įteikta dviem mokslininkėms, parengusioms darbų ciklą apie ugdymo filosofiją.

 Šių metų Meilės Lukšienės premija įteikta dviem mokslininkėms, parengusioms darbų ciklą apie ugdymo filosofiją.<br>123rf.com/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Šių metų Meilės Lukšienės premija įteikta dviem mokslininkėms, parengusioms darbų ciklą apie ugdymo filosofiją.<br>123rf.com/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 11:36 AM

Kaip ketvirtadienį paskelbė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, profesorės Lilija Duoblienė ir Jūratė Baranova po mirties apdovanojamos už darbų ciklą „Ugdymo filosofija Lietuvai: skatinant kultūrinį raštingumą ir filosofiją mokykloje (2014–2022)“.

Šių metų konkursui buvo pateikti šeši mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbai. Juos vertino 12 ekspertų komisija.

Premija bus įteikta Lietuvos mokslų akademijoje gruodžio 20 dieną.

Pasak ministerijos, apdovanojamų mokslininkių darbų ciklas prisideda prie humanitarinių mokslų pagrindų stiprinimo Lietuvoje ir atliepia M. Lukšienės humanistinio ugdymo idėjas.

Premijos laureačių tyrimus sudaro keturios monografijos, dalis jų išleistos ir prestižinėse užsienio leidyklose. Taip pat bendra mokomoji knyga mokytojams, bendros mokslo publikacijos tarptautiniuose mokslo leidiniuose ir atskiros mokslo publikacijos tarptautinėse kolektyvinėse monografijose.

Autorių teoriniai darbai ir leidiniai orientuoti į praktinį taikymą: sukurta mokymo metodų sistema, parengti etikos ir filosofijos vadovėliai bei mokymo priemonės, kurios plačiai naudojamos Lietuvos švietimo sistemoje.

M. Lukšienės premijos konkursas Lietuvos mokslų akademijos ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojamas nuo 2014 metų ir vyksta kas ketverius metus.

2014 metais premijos laureate tapo profesorė, Marija Barkauskaitė, 2018 metais – docentė Ramutė Bruzgelevičienė.

Skiriant premiją siekiama paskatinti M. Lukšienės iškeltų Lietuvos kultūros ir švietimo idėjų įgyvendinimą ir įvertinti ryškiausius edukologijos, kultūrologijos ir lituanistikos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės (kultūrinės, socialinės) plėtros darbus Lietuvoje.

Kandidatus premijai gauti gali siūlyti Lietuvos aukštųjų mokyklų senatai, akademinės tarybos ir mokslinių tyrimų institutų mokslo tarybos, mokslininkų asociacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.