Žinia apie apdovanojimą – pakeliui pirkti puantų

„Mažuoju Šv. Kristoforu“ už ypatingus pasiekimus kultūros srityje apdovanota vilnietė baleto šokėja Nora Straukaitė – užėmusi ne vieną prizinę vietą tarptautiniuose ir pasauliniuose baleto konkursuose. Simboliška: apie Vilniaus skiriamą apdovanojimą mergina sužinojo vykdama pirkti šokio batelių.

Nepriklausomybės atkūrimo dieną „Mažuosius Šv. Kristoforus“ Vilnius įteikia vienuolikai labiausiai kultūros ir meno, mokslo, sporto ir pilietiškumo srityse pasižymėjusių jaunųjų vilniečių.<br>Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Nepriklausomybės atkūrimo dieną „Mažuosius Šv. Kristoforus“ Vilnius įteikia vienuolikai labiausiai kultūros ir meno, mokslo, sporto ir pilietiškumo srityse pasižymėjusių jaunųjų vilniečių.<br>Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Nepriklausomybės atkūrimo dieną „Mažuosius Šv. Kristoforus“ Vilnius įteikia vienuolikai labiausiai kultūros ir meno, mokslo, sporto ir pilietiškumo srityse pasižymėjusių jaunųjų vilniečių.<br>S. Žiūros nuotr.
Nepriklausomybės atkūrimo dieną „Mažuosius Šv. Kristoforus“ Vilnius įteikia vienuolikai labiausiai kultūros ir meno, mokslo, sporto ir pilietiškumo srityse pasižymėjusių jaunųjų vilniečių.<br>S. Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2023, 3:10 PM

Tai – kitoks apdovanojimas

Nuo penktos klasės šokio meno paslapčių M. K. Čiurlionio menų mokykloje besimokanti N. Straukaitė sušokusi daugybę klasikinių variacijų, šiuolaikinio šokio kompozicijų, dalyvavusi Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatro (LNOBT) ir „Šokio“ teatrų repertuaro spektakliuose, sukūrė pagrindinius vaidmenis S. Prokofjevo balete „Pelenė“ ir Anželikos Cholinos balete „Jūra“.

Praėjusiais metais, kartu su trimis Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos diplomantais, papildė LNOBT baleto trupę.

„Šis įvertinimas labai malonus ir parodo, kad darbas, kurį darai, pastebimas ne tik mokytojų, artimos aplinkos, bet ir platesniu mastu. Tai postūmis stengtis ir toliau“, – kalbėjo jaunoji balerina.

Merginai antrina ir Rugilė Juknevičiūtė – tarptautinių konkursų dalyvė ir laureatė violončelininkė, taip pat Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinė, „Mažuoju Šv. Kristoforu“ apdovanota už pasiekimus kultūros ir meno srityje.

Jaunoji muzikė nuolat tobulinasi pas vieną garsiausių violončelininkų Ivaną Monighetti. Rugile pasitiki ir kviečia kartu koncertuoti tokie iškilūs menininkai, kaip maestro Davidas Geringas, ji dalyvauja soliniuose koncertuose su įvairiais Lietuvos orkestrais, rengia rečitalius Lenkijoje, Prancūzijoje, Suomijoje ir Vokietijoje.

„Šis apdovanojimas kitoks nei mes esame įpratę gauti konkursuose, kuriuose vertinamas meistriškumas, o ne pilietiškumas, tačiau įkvepia labiau stengtis dėl Vilniaus, aktyviau imtis pilietinių iniciatyvų“, – sako R. Juknevičiūtė.

Paskatinimas tobulėti toliau

„Mažojo Šv. Kristoforo“ apdovanojimą pelniusi M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinė – jaunoji smuikininkė – Liepa Jurgutavičiūtė sako niekada neabejojusi, kad smuikas – jos kelias.

Nuo 2016 metų Mstislavo Rostropovičiaus fondo stipendininke esanti Liepa prisipažįsta apie apdovanojimus pernelyg negalvojanti, bet būti įvertintai be galo smagu.

Anot Liepos, vieni iš svarbiausių jos pasirodymų – Tarptautinis XI Balio Dvariono jaunųjų smuikininkų ir pianistų konkursas, kuriame tapo laureate, ir Jaroslav Kocian jaunųjų smuikininkų konkursas Čekijoje. Ne mažiau įsimintinas ir konkursas Londono Y. Menuhino mokykloje.

Jaunoji smuikininkė ragina aktyviai siūlyti kandidatus ir „Mažojo Šv. Kristoforo“ apdovanojimams, nes jaunajam menininkui tai – labai didelis paskatinimas.

Nepriklausomybės atkūrimo dieną „Mažuosius Šv. Kristoforus“ Vilnius įteikia vienuolikai labiausiai kultūros ir meno, mokslo, sporto ir pilietiškumo srityse pasižymėjusių jaunųjų vilniečių. Nuo 2016-ųjų jau apdovanota daugiau kaip pusšimtis moksleivių.

Tiesa, mokytojai, tėvai, treneriai ar aktyvūs vilniečiai turėtų suskubti – jaunųjų talentų pavardžių laukiama iki vasario 23-osios. Tam reikia užpildyti anketą. Kovo 11-ąją laureatai bus pagerbti iškilmingoje ceremonijoje.

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.