Nelaimė Alytuje: politiko sūnus galimai apsinuodijo neaiškia medžiaga, kruviną paauglį aptiko mokyklos tualete

Pirmadienį vieną iš Alytaus mokyklų sukrėtė skaudi nelaimė – ugdymo įstaigos tualete rastas kruvinas trylikametis, galimai apsinuodijęs psichoaktyviosiomis medžiagomis.

Greitoji pagalba<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Greitoji pagalba<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vaikas mokykloje<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Vaikas mokykloje<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Paauglys<br>123rf asociatyvi nuotr.
Paauglys<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 2:17 PM, atnaujinta Apr 4, 2023, 2:45 PM

Tokią situaciją aprašė naujienų portalas Alytusplius.lt. Pažymima, jog apsvaigusį paauglį tualete surado vyresni moksleiviai, jį netrukus nunešę medicinos seselei.

Portalo lrytas.lt žiniomis, nelaimė fiksuota Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje, moksleivis antradienį pamokose nepasirodė.

Alytusplius.lt redakcijai apie įvykį pranešė šaltinis, kuris pats esą yra sunerimęs dėl neaiškių medžiagų, neretai pilamų į jaunimo tarpe populiarių elektroninių cigarečių skystį. Tiesa, su Alytusplius.lt susisiekęs asmuo patikino, jog apsvaigęs paauglys – vieno žinomo Alytaus politiko sūnus.

Jo turimomis žiniomis, paauglio šeima – itin padori, panašiais incidentais iki šiol nepagarsėjusi.

„Tai – žinomo Alytaus politiko, užimančio svarbias pareigas, sūnus. Šeima – ypatingai padori, žmona, sakyčiau, netgi su paauglių problemų sprendimu susijusi žinovė. Ir štai – tokie paauglių pabandymai parūkyti neaiškių medžiagų vis tiek neaplenkia. Tai ką kalbėti apie paprastesnių tėvų vaikus?“, – retoriškai klausė skaitytojas.

„Trylikametis mokykloje apsinuodijo iš pat ankstaus pirmadienio ryto. Tualete nukritęs rastas apie 8 valandą. apsuptas išsigandusių klasiokų. Vos pasirodžius vyresniam moksleiviui – visi pabėgo. Tai reiškia, kad kompanija paveipino prieš pamokas.

Kažkas, tikėtina, kažkokiais būdais gavo paturbinto skysčio, ir vienam vaikui poveikis buvo baisus. Jis nereagavo į aplinką, negalėjo pražioti burnos ir parodyti, ar krisdamas tualete neišsimušė dantų.

Gal vaikas ir nežinojo, kokios bjaurasties užtraukė, tačiau trylikamečiai jau turėtų kritiškiau mąstyti“, – portalui Alytusplius.lt kalbėjo redakcijos šaltinis.

Mokyklos vadovė žurnalistams patvirtino, kad šis atvejis jai žinomas, o iš seselės kabineto paauglį pasiėmė motina.

Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas patvirtino, kad incidentas fiksuotas Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje.

„Kalbėjau su mokyklos direktore, kuri patvirtino, kad toks įvykis buvo. Bet ji teigia, kad nenustatyta, kad jis rūkė ir ten galėjo būti kažkokių skysčių. Tokių duomenų nėra. Tėvai buvo iškviesti, vaiką pasiėmė, o šiandien jo mokykloje nėra“, – portalui lrytas.lt sakė V.Valūnas.

Anot jo, kiekviena miesto mokykla vykdo įvairias prevencijos priemones, kad tokių nelaimių nenutiktų, todėl ne išimtis yra ir ši gimnazija.

„Ką konkreti mokykla taiko, priklauso nuo mokinių amžiaus, kokias ugdymo programas vykdo. Kadangi ši gimnazija yra ilgoji, skirtingo amžiaus vaikų grupėms yra taikomos skirtingos priemonės.

Reguliariai vyksta tie dalykai, yra visuomenės sveikatos biuras, kurie kartu su švietimo įstaigomis daro tyrimus, dirbama su Alytaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu. Tai darome viską, ką privalome daryti“, – pabrėžė Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.