Prancūzų filologės specialybę iškeitė į programuotojos

Emilija Tylienė – nuostabus pavyzdys moters, kuri iš pagrindų nusprendė pakeisti nedžiuginančią profesiją. Dar visai neseniai Emilija džiaugėsi prancūzų filologijos diplomu po studijų Vilniaus Universitete, o šiandien ji yra laiminga, švytinti ir pozityvumu spinduliuojanti programuotoja, pagaliau suradusi profesiją, kuri ją džiugina iš visos širdies. Televizijos laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojė pasakoja, kad nuo pat savo vaikystės iki mokyklos baigimo nežinojo kuo norėtų būti, tikslai nuolatos keisdavosi. Tai ji norėjo būti mokytoja, tai pasienio apsaugos darbuotoja, kol pagaliau padarė kitokį sprendimą ir įstojo į prancūzų filologiją. Padirbėjusi pagal įgytą specialybę, moteris suprato, kad vertėja dirbti ji nenori, o išėjusi motinystės atostogų, ji turėjo laiko apmąstyti savo kelią ir nusprendė išbandyti kažką naujo. Ir tai buvo programuotojos profesija. Emilija įstojo į Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centrą, kuriame pasirinko pameistrystės mokymo formą.

Programuotojo profesija, anot Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro profesijos mokytojos Justinos Balsės, yra itin paklausi ir populiari šių dienų darbo rinkoje.
Programuotojo profesija, anot Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro profesijos mokytojos Justinos Balsės, yra itin paklausi ir populiari šių dienų darbo rinkoje.
Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro profesijos mokytoja Justina Balsė.
Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro profesijos mokytoja Justina Balsė.
UAB „Ababa“ įmonės direktorius Tomas Bielevičius.
UAB „Ababa“ įmonės direktorius Tomas Bielevičius.
Emilija Tylienė.
Emilija Tylienė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 3, 2023, 8:49 AM, atnaujinta Jul 3, 2023, 9:53 AM

Programuotojo profesija, anot Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro profesijos mokytojos Justinos Balsės, yra itin paklausi ir populiari šių dienų darbo rinkoje. Tai profesija, kurios specialistų visada reikėjo, reikia ir reikės.

„Tapti programuotoju ir siekti savo karjeros šioje srityje nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pradžių“, – sako ir UAB „Ababa“ įmonės direktorius Tomas Bielevičius, kurio įmonėje Emilija dirbo pameistre. Svarbiausia čia yra žmogaus įgūdžiai ir noras bei užsispyrimas siekti geriausių rezultatų.

„Pagrindinis reikalavimas norintiems tapti programuotojais – tai išlavintas loginis mąstymas. Yra dalis žmonių, kurie nesupranta koncepto, nesupranta loginių sekų, kaip vyksta procesai. Tokiems žmonėms programuoti nesiseks. Kita reikalinga savybė – kantrybė. Programavimo greitai neišmoksi, to negalima padaryti per kelis mėnesius, tai daroma metais“, – sako Tomas Bielevičius.

„Svarbu nebijoti iššūkių, nes informacijos kiekis bus labai didelis, bus daug naujų dalykų, kuriuos reikės greitai įsisavinti“, – sako TECHIN profesijos mokytoja Justina Balsė.

Programuotojos profesijos Emilija siekė pasirinkusi pameistrystės mokymo formos būdą, kurio vienas iš pagrindinių ypatumų yra tai, kad dar besimokydamas mokinys jau gali dirbti realioje darbo vietoje prie realių darbo projektų ir gauti atlyginimą.

Pameistrystės mokymo forma nuo pat jos pritaikymo profesinėse mokyklose tapo itin patrauklus ir naudingas būdas tiek darbdaviams rasti motyvuotus darbuotojus, tiek darbuotojams pasitikrinti, ar jų pasirinkta profesija iš tiesų yra jiems tinkamas gyvenimo ir profesijos kelias.

Pasirinkusi programuotojos profesiją Emilija sako, kad tai profesija, kuri tikrai teikia nemažai iššūkių, bet ir suteikia nemažai naudų, viena jų – darbo valandos ir darbo vieta. Baigusi mokslus ir pameistrystę įmonėje UAB „Ababa“ Emilija nusprendė čia ir likti. Laidos herojė atvira, tai nuostabi vieta, suteikianti galimybę augti.

Šiandien Emilija galėtų būti puikiu pavyzdžiu visiems dvejojantiems ar verta keisti savo profesiją, jei ji jums neteikia džiaugsmo. Emilija sako, profesijos pakeitimas yra vienas geriausių jos sprendimų gyvenime. Visą Emilijos istoriją žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.