Viceministro pareigas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje eis J. Nugaras

Pirmadienį švietimo, mokslo ir sporto viceministro pareigoms eiti paskirtas Susisiekimo ministerijoje dirbantis Justas Nugaras. Tai Eltai patvirtino Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) atstovas Dainoras Lukas.

Justas Nugaras.
Justas Nugaras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 6:32 PM

J. Nugaras šiuo metu dirba Susisiekimo ministro patarėju, dirbo Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos instituto dekanu, rektoriaus patarėju.

Taip pat yra ėjęs įvairias pareigas universiteto administracijoje, Senate, Taryboje, studijų programų komitetuose, Studijų kokybės vertinimo centre, nacionalinėse ir tarptautinėse darbo grupėse.

J. Nugaras įgijo socialinių mokslų daktaro laipsnį. Turi transporto logistikos bakalauro ir tarptautinio verslo magistro laipsnius.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda pritarė premjerės teiktai Gintauto Jakšto kandidatūrai į švietimo, mokslo ir sporto ministrus.

Prezidento pageidavimu G. Jakštas turėjo pristatyti savo, kaip būsimo ministro, komandą ir asmenį, kuris pakeistų jį viceministro poste.

G. Jakšto kandidatūrą premjerė Ingrida Šimonytė pateikė birželio 23 d. Jam pasiūlyta vadovauti ministerijai, atsižvelgiant į pradėtus pokyčius ir švietimo reformas, kurių įgyvendinimas reikalauja, kad ministras nedelsiant galėtų pilnai eiti pareigas.

Buvusi ministrė Jurgita Šiugždinienė iš posto pasitraukė kilus skandalui dėl tarybos narių veiklai skirtų lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.