Lietuvos moksleiviai iš tarptautinės matematikos olimpiados Japonijoje parsiveža sidabro ir bronzos medalius

Visą savaitę Čibos mieste Japonijoje vykusioje 64-ojoje tarptautinėje matematikos olimpiadoje Lietuvos komanda pelnė sidabro ir bronzos medalius bei keturis pagyrimo raštus.

Lietuvos moksleiviai iš tarptautinės matematikos olimpiados Japonijoje parsiveža sidabro ir bronzos medalius. <br> ŠMSM nuotr.
Lietuvos moksleiviai iš tarptautinės matematikos olimpiados Japonijoje parsiveža sidabro ir bronzos medalius. <br> ŠMSM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2023, 7:45 PM, atnaujinta Jul 15, 2023, 1:18 AM

Kaip informuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), sidabro medaliu buvo apdovanotas Vilniaus licėjaus mokinys Paulius Aleknavičius, kurio mokytojas Benas Budvytis. Bronzos medalį pelnė Vilniaus jėzuitų gimnazijos mokinys Tomas Babelis, kurį olipiadai rengė mokytoja Zina Šiaulienė, Dainius Dzindzalieta bei Šarūnas Vaitkus.

Pagyrimo raštais apdovanoti keturi komandos nariai: Vilniaus licėjaus mokiniai Jokūbas Jasiūnas ir Benas Raišutis. Abu mokinius parengė mokytojas Benas Budvytis. Taip pat Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos mokytojos Aurelijos Vaičaitienės mokinys Pijus Šapnagis ir Vilniaus jėzuitų gimnazijos mokytojos Zinos Šiaulienės mokinys Jurgis Kemeklis.

Anot ministerijos, Lietuvos komandai vadovavo Vilniaus universiteto matematikos ir informatikos fakulteto prof. habil. dr. Artūras Dubickas ir Vilniaus jėzuitų gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė Zina Šiaulienė.

Olimpiadoje dalyvavo 618 mokinių iš 112 šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.