Lietuvos mokslo taryba prisijungė prie tarptautinės iniciatyvos: kurs atsparią švietimo sistemą Ukrainoje

Lietuvos mokslo taryba (LMT) pasirašė prisijungimo prie daugiašalės tarptautinės iniciatyvos, skirtos kurti atsparią švietimo ir mokslo sistemą Ukrainoje, supratimo memorandumą.

Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Vadovėliai.<br>V.Balkūno nuotr.
Vadovėliai.<br>V.Balkūno nuotr.
Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 11:36 AM, atnaujinta Aug 4, 2023, 11:37 AM

Pasak tarybos, naujoji programa IMPRESS-U, kurios iniciatorius yra JAV Nacionalinis mokslo fondo (NSF) Tarptautinio mokslo ir inžinerijos biuras (OISE) kartu su Ukrainos nacionaliniu tyrimų fondu, bus skirta remti pažangiausius mokslo ir inžinerinius tyrimus švietimo ir inovacijų srityse ir skatinti Ukrainos mokslininkų integraciją į pasaulinę mokslinių tyrimų bendruomenę.

Kaip nurodoma tarybos pranešime žiniasklaidai, dalyvaudami šioje programoje Lietuvos mokslininkai turės galimybę įsijungti į JAV mokslininkų kartu su partneriais iš Ukrainos inicijuojamus tarptautinius projektus.

Lietuvos mokslininkų veiklas laimėjusiuose konkursą projektuose finansuos LMT.

„Ši iniciatyva ypač svarbi todėl, kad yra inicijuojama ir bus administruojama vienos svarbiausių pasaulio mokslinius tyrimus finansuojančių organizacijų – NSF, bendradarbiaujant su JAV mokslo akademija. Šios organizacijos sukaupusios milžiniškas daugiašalių mokslo projektų valdymo patirtis, kurios gali būtų panaudotos ir organizuojant tarptautinius konkursinius mokslo projektus Lietuvoje“, – sakė LMT pirmininkas dr. Gintaras Valinčius.

LMT kviečia Lietuvos mokslininkus aktyviai dalyvauti šioje iniciatyvoje ir teikti bendrų mokslinių tyrimų pasiūlymus.

Kiekviename pasiūlyme turės dalyvauti mokslininkai iš JAV, Ukrainos ir bent vienos kitos šioje iniciatyvoje dalyvaujančios šalies.

Prie iniciatyvos, pasak LMT, taip pat įsijungė Estijos mokslo taryba, Latvijos mokslo taryba, Lenkijos nacionalinis mokslo centras, Lenkijos nacionalinė akademinių mainų agentūra, JAV nacionalinė mokslo akademija, JAV globalių jūrinių tyrimų biuras, privatūs JAV donorai ir fondai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.