Vaiko teisių apsaugos tarnyba pasirašė bendradarbiavimo sutartį su LiJOT: sieks išgirsti jaunų žmonių balsą

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) trečiadienį pasirašys bendradarbiavimo sutartį. Pasak tarnybos atstovų, pasirašyta sutartis sudarys palankesnes galimybes jauniems žmonėms tiesiogiai dalyvauti visuomenėje vykstančiose diskusijose.

Ilma Skuodienė.<br>M. Morkevičiaus nuotr.
Ilma Skuodienė.<br>M. Morkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 10:26 AM

„Vaiko balsas, jo nuomonė yra svarbiausia vertybė vaiko teisių gynėjų darbe, tą atliekame kas dieną. Bet norisi tą daryti ne tik savo įstaigų rėmuose, bet visuose visuomenės sluoksniuose ir institucijose“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė.

„Kitas labai svarbus dalykas, kalbant apie mokyklas ir neformalaus švietimo ugdymo įstaigas – norisi pakviesti kalbėtis su vaikais, tartis su vaikais, įgalinti mokinių tarybas, jaunimą kartu ne tik dalyvauti gyvenime, bet ir kurti mokyklą. Kalbu apie prevencines programas, apie tam tikras problemas, kurias reikia padėti spręsti vaikams ir jaunimui, kad jie būtų vieni iš to dalyvių“, – pažymėjo I. Skuodienė.

Vaiko teisių tarnybos specialistai su LiJOT atstovais sieks kartu organizuoti projektus, viešas diskusijas ir pasitarimus, priimant svarbius sprendimus. Pasak vaiko teisių gynėjų, siekiama, jog pasirašyta sutartis suteiktų vaikams galimybes būti išklausytiems ir išgirstiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.