I. Šimonytė įvertino valstiečių pasitraukimą iš švietimo susitarimo: prasideda rinkimai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pasitraukimą iš nacionalinio susitarimo dėl švietimo premjerė Ingrida Šimonytė vertina kaip pasiruošimą artėjantiems rinkimams.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

Sep 14, 2023, 1:31 PM

„Manau, kad tai yra signalas, jog prasideda rinkimai. Nežinau, gal valstiečiai nori tuo paskelbti, kad jie nesiruošia vykdyti susitarime numatytų įsipareigojimų, jeigu dirbtų būsimoje Vyriausybėje“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime komentavo I. Šimonytė.

„Žiūriu į tai kaip į pasirengimą rinkimams ir tiek. Mano gyvenime tai nieko nekeičia, nes Vyriausybė ir toliau planuos kitų metų biudžetą, atsižvelgiant į tuos susitarimus, kurie yra nacionaliniame susitarime“, – pridūrė premjerė.

Anot jos, šį valstiečių veiksmą buvo galima numatyti, nes LVŽS frakcijos nariai nedalyvavo susitikime, kuriame buvo aptarta susitarimo įgyvendinimo pažanga.

„Ką nusprendė valstiečių ir žaliųjų frakcija buvo galima numanyti, kadangi paskutinis (susitarimo dėl švietimo – ELTA) darbo grupės posėdis, kuris buvo, tai frakcijos atstovai jame nedalyvavo, kai buvo pristatyta pažanga nacionalinio susitarimo įgyvendinimo“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Tai aišku, visada paprasčiausia yra pasakyti, kad jokios pažangos nėra, jokie punktai nevykdomi, nes tada, kai buvo pristatoma informacija apie susitarimo vykdymą, tavęs tiesiog nebuvo“, – pridūrė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytės teigimu, valstiečių pasitraukimo iš susitarimo priežastys yra paradoksalios. Anot jos, ugdymo programų atnaujinimas, kurį dabar kritikuoja LVŽS, buvo pradėtas „valstiečiams“ vadovaujant Vyriausybei.

„Man teko girdėti įvairių pareiškimų, ypač susijusių su naujomis programomis, ugdymo turinio atnaujinimu, tai tas skamba itin paradoksaliai, turint minty, kad ugdymo programų atnaujinimas prasidėjo būtent valstiečių vadovaujamos Vyriausybės laikais, ir tiesiog dabar buvo baigtas procesas ir tos programos pradėtos diegti“, – kalbėjo premjerė.

„Tas galioja visoms programoms, netgi ir gyvenimo įgūdžių programai, kuri dabar yra labai kritikuojama kai kurių kritikų“, – pridūrė ji.

Ketvirtadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) paskelbė, jog traukiasi iš nacionalinio parlamentinių partijų susitarimo dėl švietimo politikos.

Anot LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio, dabartinė valdžia priima sprendimus, kurie blogina švietimo situaciją Lietuvoje.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas sako, kad apie pasitraukimą iš politinių partijų susitarimo dėl švietimo politikos paskelbusi LVŽS bėga nuo atsakomybės.

„LŽVS bėga nuo galimos atsakomybės tęsti didelius įsipareigojimus, jei kitoje kadencijoje jie būtų valdantieji“, – Eltai perduotame komentare sako ministras.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga ketvirtadienį taip pat paskelbė inicijuojanti peticiją ir renkanti parašus gyvenimo įgūdžių programos įgyvendinimo stabdymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.