A. Navickas įvertino ministrės G. Skaistės vyro kritiką streikuojantiems mokytojams: bando gelbėti skęstantį konservatorių laivą

Į finansų ministrės Gintarės Skaistės sutuoktinio, konservatoriaus Audriaus Skaisčio viešojoje erdvėje išsakytą kritiką streikuojantiems mokytojams sureagavo ir pedagogų profsąjungos pirmininkas Andrius Navickas. Anot jo, A. Skaistys, teigdamas, kad mokytojai yra „komuniagos“, parodė tikrąjį konservatorių veidą. A. Navickas mano, kad jo priskyrimas socialdemokratų partijai yra A. Skaisčio bandymas „gelbėti skęstantį konservatorių laivą“.

 G. Skaistė, A. Navickas.<br> lrytas.lt koliažas.
 G. Skaistė, A. Navickas.<br> lrytas.lt koliažas.
 A. Navickas.<br>  A. Ufarto/ELTA nuotr.
 A. Navickas.<br>  A. Ufarto/ELTA nuotr.
 G. Skaistė.<br> A. Ufarto/ELTA nuotr.
 G. Skaistė.<br> A. Ufarto/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 3:02 PM, atnaujinta Sep 15, 2023, 3:03 PM

Konservatorių Širvintų skyriaus pirmininkas Virginijus Sarpauskas ketvirtadienį „Facebook“ tinkle sukūrė sarkastišką įrašą apie tai, kad Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) lyderis A. Navickas yra „Vilijus Blinkevičius“, nes „Vilija jo sesuo“. Į diskusiją įsitraukęs A. Skaistys teigė, kad A. Navickas stos „į blinkės partiją“ ir pridūrė: „Komuniagos, o ne mokytojai.“

A. Navicko teigimu, A. Skaistys yra „žemos moralės“ žmogus, o konservatoriai tokiais pasisakymais parodo savo aroganciją.

„Manau, kad konservatoriai dabar parodys tikrąjį savo veidą. Čia tikrai toks žemos moralės žmogus, akivaizdu“, – Eltai komentavo streiką organizuojančios profsąjungos vadovas.

„Galbūt tokiu įžūliu elgesiu jie parodo, kad buvo užgauta jų savimeilė, puikybė. Ir jie dabar įsižeidę dėl to, kaip mokytojai drįsta pakelti galvą ir prašyti to, kas jiems priklauso. Tokiu elgesiu jie tiesiog demonstruoja savo aroganciją“, – kalbėjo A. Navickas.

Anot jo, streikuojantys pedagogai turėtų krikščioniškai vertinti tokius pasisakymus ir nepykti. Vis dėlto, A. Navickas neatmeta galimybės, kad konservatyvių pažiūrų mokytojai nebepalaikys Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD).

„Bet kažkaip turime žiūrėti krikščioniškai ir nepykti, nes aš pats esu krikščioniškų vertybių. (...) Manau, kad netgi mokytojai konservatoriai, kurie dar palaikė tą partiją, tai įvertins ir tikrai supras, kad jų visa vadovybė yra linkusi veidmainiauti. Juk prieš rinkimus jie kvietė mus į suvažiavimus, daug dalijo pažadų mokytojams, o dabar elgiasi veidmainiškai, įžūliai ir parodė savo tikrąjį veidą“, – sakė profsąjungos pirmininkas.

Pareiškimus apie priklausymą socialdemokratų partijai A. Navickas vertina kaip šmeižtą. Anot jo, konservatoriai nebeturi argumentų prieš jį, todėl „juodina“ ir bando „gelbėti savo skęstantį laivą“.

„Kai žmonės neturi argumentų, tai tiesiog jie bando kažkaip tave apjuodinti, kažkur priskirti. Rinkimuose nedalyvavau nei vienuose ir neplanuoju juose dalyvauti“, – sakė A. Navickas.

„Tai toks bandymas kaltinant kitą gelbėti savo skęstantį konservatorių laivą. Manau, kad tokie pareiškimai juos tik galutinai diskredituos“, – pabrėžė jis.

Penktadienį ryte vyko įspėjamasis pedagogų streikas, kuriame dalyvavo 228 švietimo įstaigos ir apie 5 tūkstančius pedagogų. Nuo rugsėjo 29-osios planuojama pradėti tikrąjį streiką, kurio metu būtų žygiuojama nuo kiekvieno mokytojo ugdymo įstaigos iki ministerijos ir Seimo.

ELTA primena, kad nesutarus dėl spartesnio mokytojų atlyginimų kėlimo, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) nusprendė rugsėjo 15 d. skelbti įspėjamąjį, o nuo rugsėjo 29 d. – tikrąjį streiką.

A. Navicko vadovaujamoji švietimo darbuotojų profsąjunga pareikalavo dar šiais metais pakelti mokytojų atlyginimus 20 procentų. Taip pat prašo, kad nuo 2024 m. sausio 1 d. atlyginimai didėtų dar 30 proc. Tokiu atveju, bendras atlyginimų augimas siektų 56 procentus.

LŠDPS taip pat yra išsakiusi poreikį mažinti mokinių skaičių naujai sudaromose klasėse, siūlo numatyti ir kokybiškesnę darbo su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais mokiniais tvarką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.