V. Benkunskas apie mokytojus įžeidusį A. Skaistį: partijoje ir frakcijoje pradėta diskusija dėl jo likimo

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas teigia, kad šiuo metu tiek konservatorių partijoje, tiek ir savivaldybės tarybos frakcijoje yra pradėta diskusija dėl „broileriais“ streikuojančius mokytojus išvadinusio finansų ministrės sutuoktinio Audriaus Skaisčio veiksmų įvertinimo. Visgi kol kas, pasak jo, jokių sprendimų nepriimta.

 Valdas Benkunskas<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Valdas Benkunskas<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Andrius Navickas<br>T.Bauro nuotr.
 Andrius Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Sep 21, 2023, 11:44 AM

„Aš nežinau ar tą išsireiškimą ar diskusiją galima kažkokia nuomone pavadinti. Man atrodo, kad tai tikrai yra nekorektiška, neatspindi nei frakcijos, nei partijos pozicijos, tai yra jo asmeninė turbūt problema nemokant bendrauti ir parinkti žodžių“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Benkunskas.

„Šiuo atveju diskusija partijoje ir frakcijoje yra pradėta dėl jo likimo, dėl įvertinimo visos situacijos. Tai kai bus sprendimai, mes juos pranešime“, – patikino Vilniaus meras.

ELTA primena, kad pedagogus įžeidusiam A. Skaisčiui konservatorių frakcija Vilniaus miesto taryboje siūlo keisti Švietimo reikalų komitetą, kuriame šiuo metu politikas dirba. Taip pat skundą dėl A. Skaisčio elgesio artimiausiame posėdyje svarstys ir konservatorių partijos Priežiūros komitetas.

ELTA primena, kad konservatorių Širvintų skyriaus pirmininkas Virginijus Sarpauskas praėjusį ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ sukūrė sarkastišką įrašą apie tai, kad Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) lyderis Andrius Navickas yra „Vilijus Blinkevičius“, nes „Vilija jo sesuo“. Į diskusiją įsitraukęs A. Skaistys teigė, kad A. Navickas stos „į blinkės partiją“ ir pridūrė: „Komuniagos, o ne mokytojai.“

Tuo metu, reaguodamas į bendrapartietės, parlamentaro Lauryno Kasčiūno padėjėjos Jolantos Bizaitės komentarą, politikas ragino pedagogę neverkšlenti, o mokytojus vadino „broileriniais“.

Šie pareiškimai gerokai papiktino švietimo bendruomenę.

Tačiau penktadienį politikas pasiaiškino tikindamas, kad jis mokytojų „komuniagomis“ bei „broileriais“ nevadino. Anot konservatoriams priklausančio A. Skaisčio, įžeidžius epitetus jis paskyrė ne pedagogų bendruomenei, bet konkretiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.