A. Navickas mano, kad Vyriausybė turėtų išmokėti streikuojantiems mokytojams atlyginimus: išmaldos neprašysime

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) vadovas Andrius Navickas viliasi, kad pasibaigus ministerijos ir profsąjungos deryboms, Vyriausybė išmokės streike dalyvavusiems pedagogams atlyginimus. Visgi A. Navickas akcentuoja, kad jeigu toks sprendimas nebus priimtas, mokytojai išmaldos neprašys ir atlyginimus jiems išmokės profsąjunga.

 A. Navickas<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
 A. Navickas<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
A. Navickas<br>V.Skaraičio nuotr.
A. Navickas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-03 14:11, atnaujinta 2023-10-04 08:33

„Algų išmokėjimo klausimas dažniausiai yra sprendžiamas derybų pabaigoje. Jeigu bus sutarta dėl reikalavimų, turbūt aptarsime ir šį klausimą. Tikrai mes išmaldos neprašysime. Jeigu jie nemano padarę klaidas, nenorės atsiprašyti mokytojų ir sumokėti jiems atlyginimus, tai čia jų moralinė teisė, mes paliksime jiems su tuo gyventi“, – žurnalistams sakė A. Navickas.

„Bet jeigu jie pripažins klaidas ir tuos neatliktus darbus, kuriuos tris metus darė, tai, aš manau, kad jie privalo sumokėti mokytojams atlyginimus“, – akcentavo jis.

Profsąjungos lyderis atkreipia dėmesį, kad 2018 metais vykusiame mokytojų streike konservatoriai aktyviai rėmė poziciją, kad už streiko laikotarpį pedagogams būtų išmokėti atlyginimai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas anksčiau teigė, kad streikuoti nusprendusiems pedagogams nebus mokami atlyginimai. Anot jo, tą numato Darbo kodeksas, be to, atitinkamo prašymo nesulaukta ir iš streikuosiančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS).

Nesutarus dėl spartesnio mokytojų atlyginimų kėlimo penktadienį prasidėjo LŠDPS suorganizuotas mokytojų streikas, truksiantis mėnesį.

A. Navicko vadovaujamoji švietimo darbuotojų profsąjunga pareikalavo dar šiais metais pakelti mokytojų atlyginimus 20 procentų. Taip pat prašo, kad nuo kitų metų sausio atlyginimai didėtų dar 30 proc. Tokiu atveju, bendras atlyginimų augimas siektų 56 procentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.