V. Mitalas nežino, ar atsiras lėšų patenkinti mokytojų reikalavimus: kitų metų biudžeto dar nemačiau

Laisvės partijos vicepirmininkas Vytautas Mitalas nežino, kaip šiuo metu yra sudarinėjamas kitų metų valstybės biudžetas. Jis nurodo, kad apie projekto detales sužino tik iš viešų pasisakymų. Todėl Seimo narys teigia sako, kad negali įvertinti, ar kitais metais būtų įmanoma surasti daugiau lėšų patenkinti streikuojančių mokytojų reikalavimus.

Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 10:22 AM

„Dar nesu matęs kitų metų biudžeto, nežinau kokios yra tikros galimybės. Girdžiu tik pareiškimus viešumoje, kad ministras yra apsibrėžęs tam tikrą pinigų sumą, kurią gali pasiūlyti profsąjungoms, o šios neima tokio varianto“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas

„Kai turėsiu daugiau informacijos ir išsiaiškinsiu, kas iš tikro yra paruošta, tada galėsiu pasakyti, ar mokytojų reikalavimams gali būti surasta daugiau pinigų, ar ne. Nes jau kitą savaitę biudžetas bus pristatomas Seime“, – pridūrė jis.

Visgi, politikas pažymi, kad šiuo metu švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto padėtis ir siūlymas mokytojų profsąjungoms atrodo gana suprantamai ir logiškai.

„Iš dabartinės padėties atrodo, kad ministro pozicija yra gana logiška“, – sakė jis.

ELTA primena, penktadienį prasidėjo mokytojų streikas. Streikuojantys mokytojai iš savo ugdymo įstaigų žygiuoja į Vilnių, prie Vyriausybės rūmų. Kiekvieną dieną švietimo darbuotojų profesinės sąjungos nariai mitinguoja Vinco Kudirkos aikštėje.

Šiuo metu streikuoja viena iš penkių Lietuvos mokytojų profesinių sąjungų, reikalaujanti dar šiais metais atlyginimus kelti 20 proc., o nuo sausio – dar 30 proc.

Ketvirtadienį ministerija ir kitos profesinės sąjungos susitarė, kad nuo sausio mokytojų atlyginimai didės 10 proc., o nuo rugsėjo – ne mažiau kaip 10 proc. Be to, bendrojo ugdymo mokytojų, dirbančių pagal atnaujintas programas, darbo užmokesčiui ir toliau bus skiriama 3 proc. ugdymo lėšų, kaip ir dabar nuo mokslo metų pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.