A. Navickas: kitą savaitę svarstysime, ar tikslinga toliau streikuoti

Švietimo darbuotojų profesinės sąjunga kitą savaitę nuspręs, ar toliau bus tęsiamas streikas. Profsąjungos lyderis Andrius Navickas teigė laukiantis galutinių pasiūlymų iš Vyriausybės, kuriuos įvertinę streikuojantys mokytojai priims sprendimą dėl tolimesnių planų.

A. Navickas<br>J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
A. Navickas<br>J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
A. Navickas<br>V.Skaraičio nuotr.
A. Navickas<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintautas Jakštas<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
Gintautas Jakštas<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
Gintautas Jakštas<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
Gintautas Jakštas<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Irtautė Gutauskaitė

Oct 6, 2023, 3:51 PM

„Dabar tęsiame žygius ir planuojame toliau tęsti streiką. Ketvirtadienį tolimiausias Klaipėdos (žygeivių – ELTA) maršrutas atkeliaus į Vilnių, organizuosime didelį mitingą prie Vyriausybės“, – Eltai penktadienį teigė A. Navickas.

„Tada vertinsime derybų rezultatus ir svarstysime, ar toliau bus tikslinga streikuoti, ar ne. Ir tada svarstysime, jei visgi sutarimo iki ketvirtadienio nepavyks pasiekti“, – pabrėžė jis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas pranešė, kad penktadienį A. Navicko vadovaujamai pedagogų profsąjungai bus išsiųstas galutinis Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) pasiūlymas. Visgi, ministras patikino, kad ministerijos pozicija dėl atlyginimų didinimo lubų nesikeis.

G. Jakšto teigimu, švietimo darbuotojų profesinė sąjunga reikalauja mokytojų atlyginimus didinti mažiausiai 36 proc., bet tai vis tiek viršija ministerijos galimybes.

„Maksimalus pasiūlymas, ką gali valstybė šiuo metu, yra didinti kitais metais darbo užmokestį 21 procentu“, – penktadienį žurnalistams pakartojo G. Jakštas.

ELTA primena, kad toliau tęsiasi prieš savaitę prasidėjęs mokytojų streikas. Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) duomenimis, penktadienį streikuoja 1,6 tūkst. ugdymo įstaigų darbuotojų, iš jų – 1,5 tūkst. mokytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.