Vilniaus miesto savivaldybė reorganizuoja 12 neformaliojo švietimo ir ugdymo įstaigų: jas pavers vaikų centro filialais

Vilniaus miesto savivaldybė antradienį pranešė reorganizuojanti 12 neformaliojo švietimo ir ugdymo įstaigų. Pasak savivaldybės, jos bus paverstos Sostinės vaikų ir jaunimo centro „Hobiverse“ filialais.

Vilniaus miesto savivaldybė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2023, 7:10 PM

Savivaldybės išplatintame pranešime nurodoma, kad šiuo metu dėl perteklinių administracinių procesų dalis iš savivaldybės biudžeto skiriamų lėšų yra naudojamos neefektyviai, dėl to pokyčiai leis sutaupyti ne mažiau kaip 1 mln. eurų per metus.

Anot savivaldybės, įstaigų reorganizacijos procesas neigiamos įtakos vaikams, jų tėvams ir mokytojams neturės.

„Matome, jog tėveliai gauna faktais nepagrįstos informacijos, jog jų vaikams netrukus nebebus vykdomi užsiėmimai arba kad užsiėmimų kaina smarkiai išaugs. Tai netiesa – tiek reorganizacijos metu, tiek ir jai pasibaigus vaikai toliau galės lankyti tuos pačius užsiėmimus, nereikės važiuoti kitur ar mokėti daugiau“ – teigė Vilniaus miesto vicemerė Donalda Meiželytė.

D. Meiželytės teigimu, pokyčiai sutaupys savivaldybės biudžeto lėšų ir gerins paslaugų kokybę.

Optimizavimas bus vykdomas vaikų ir jaunimo klubuose „Kregždutė“, „Lakštingala“, „Jaunystė“, „Klevas“, „Šatrija“, „Verdenė“, „Meteoras“, Žirmūnų vaikų ir jaunimo klube, Naujosios Vilnios moksleivių kūrybos namuose, Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo, Jaunųjų turistų bei Saugaus miesto centruose.

Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, pasak Vilniaus savivaldybės, biudžetinės įstaigos negali būti prijungtos prie viešosios įstaigos, dėl to, norint atlikti administracinės struktūros pokyčius, reikia likviduoti esamas įstaigas ir paraleliai steigti viešosios įstaigos Sostinės vaikų ir jaunimo centro „Hobiverse“ filialus: Senamiesčio, Justiniškių, Žvėryno, Viršuliškių, Šnipiškių, Žirmūnų, Šeškinės, Karoliniškių, Naujosios Vilnios, Naujamiesčio, Centro ir Piromonto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.