R. Karbauskis: Lietuvos policija skiria per mažai dėmesio žydų ugdymo įstaigų saugumui

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio teigimu, šalies saugumo tarnybos ir policija per mažai dėmesio skiria žydų bendruomenių mokyklų saugumui. Anot jo, dėl karinio konflikto Izraelyje Lietuvos žydų ugdymo įstaigoms kyla reali grėsmė.

Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>ELTA / Andrius Ufartas
Ramūnas Karbauskis.<br>ELTA / Andrius Ufartas
Ramūnas Karbauskis <br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 9:31 AM, atnaujinta Oct 20, 2023, 9:35 AM

„Reali grėsmė (kyla – ELTA) (...) žydų mokyklai. (...) Tai susiję su įvykiais Izraelyje ir ten yra tikra grėsmė. Ir man šiek tiek keista, kad Lietuvos saugumo tarnybos, policija skiria per mažai dėmesio“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė R. Karbauskis.

Pasak politiko, nors pačių žydų mokyklų bendruomenės ir savanoriai bando rūpintis mokinių saugumu, Lietuvos pareigūnai turėtų tam skirti daugiau dėmesio. R. Karbauskis pabrėžė, kad žydų ugdymo įstaigos gali sulaukti ir ilgiau trunkančių provokacijų nei pastarosiomis dienomis vykusi informacinė ataka prieš mokyklas.

„Pati mokyklos bendruomenė, žydų gimnazijos bendruomenė, savanoriai bando rūpintis savo mokyklos saugumu, bet ten tikrai reiktų atkreipti daugiau dėmesio, nes tokių provokacijų ir netgi ilgesnių (gali būti – ELTA) būtent dėl karo, kuris prasidėjęs Izraelyje po „Hamas“ puolimo. Aš tikrai manau, kad reikia susirūpinti“, – kalbėjo LVŽS pirmininkas.

ELTA primena, kad pastarosiomis dienomis Lietuvos ugdymo įstaigos ir kitos institucijos sulaukė melagingų pranešimų apie padėtus sprogmenis. Iš viso šalies įstaigos gavo virš 5 tūkst. tokių pranešimų su grasinimais susprogdinti.

Praėjusį penktadienį prie žydų bendruomenės objektų dirbo padidintos pareigūnų pajėgos, tačiau realių grėsmių nebuvo fiksuota. Vis dėlto, policijos atstovai teigė nematantys poreikio patruliuoti prie žydų bendruomenei priklausančių objektų kiekvieną dieną.

ELTA primena, kad spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.