Dviem „Vilnius Tech“ pirmakursiams įteiktos vardinės stipendijos

Antradienį dviem „Vilnius Tech“ universiteto Statybos fakulteto pirmakursiams buvo įteiktos vardinės statybų rangos įmonės „Alvora“ stipendijos.

VGTU stojamieji,studentai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
VGTU stojamieji,studentai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 3:50 PM, atnaujinta Oct 24, 2023, 3:51 PM

„Tikimės, kad mūsų teikiamos stipendijos paskatins daugiau jaunų žmonių rinktis inžinerines specialybes“, – sako „Alvoros“ generalinis direktorius Martynas Pargaliauskas.

Stipendijas gavę pirmakursiai šiuos mokslo metus gaus po 150 eurų per mėnesį. Stipendijų gavėjai buvo atrinkti pagal stojamąjį balą ir atlikus apklausą.

„Matome tendenciją, kad verslas į studentus vis labiau nori investuoti jau nuo pirmo kurso. Tai džiugina, nes įmonės supranta poreikį“, – išplatintame pranešime teigia „Vilnius Tech“ Statybos fakulteto prodekanė Loreta Kanapeckienė.

Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas yra teigęs, kad darbuotojų statybų sektoriuje trūksta jau ne vienus metus. Jo teigimu, šiuo metu itin paklausūs statybos ir gamybos meistrai bei brigadininkai, betonuotojai ir betono apdailininkai, vandentiekininkai ir vamzdynų montuotojai, statybininkai, tinkuotojai bei stogdengiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.