G. Jakštas ragina pedagogus nestreikuoti: gaila, kad viena profesinė sąjunga pasirinko ultimatyvų kelią

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas apgailestauja, kad Andriaus Navicko vadovaujama pedagogų profesinė sąjunga neatsitraukia nuo planų tęsti streiką ir mitinguoti prie Seimo. Ministras teigia, kad derybos tarp Vyriausybės ir profesinės sąjungos yra išsisėmusios, todėl ragina pedagogus nedalyvauti streike.

 G. Jakštas ragina pedagogus nestreikuoti<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
 G. Jakštas ragina pedagogus nestreikuoti<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Gintautas Jakštas<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
Gintautas Jakštas<br>ELTA / A.Ufarto nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Nov 20, 2023, 2:36 PM

„Labai gaila, kad būtent ši viena profesinė sąjunga pasirinko tokį ultimatyvų kelią, kad jeigu nėra tiek, tai tada nėra nieko. Suprantame, pripažįstame ir gerbiame norą streikuoti prie Seimo, nes kaip ir pati profesinė sąjunga įvardina, derybos su Vyriausybe ir ministerija yra išsisėmusios“, – žurnalistams po susitikimo su A. Navicku teigė G. Jakštas.

Todėl ministras ragina mokytojus netrikdyti ugdymo proceso.

„Raginame nestreikuoti. Suprantame, kad vyko jau streikas nuo rugsėjo galo iki rugsėjo pradžios, nuo to nei kiek niekas nepasikeitė, neatsirado nei daugiau pinigų nuo to, neatsirado nei kažkokios geresnės sąlygos. Buvo tik sutrikdytas ugdymo procesas, nukentėjo tik mokiniai ir kiti mokytojai“, – sakė jis.

„Vietoje to tikrai būtume galėję prasmingiau praleisti laiką, sprendžiant problemas, kurias mato mokytojai. Tad labai tikiuosi, kad ir dabar mokytojai įsivertins, kad nuo streiko lėšų daugiau neatsiras ir tikrai nėra prasmės trikdyti ugdymo procesą“, – pridūrė ministras.

Pats G. Jakštas teigia neketinąs atvykti į prie Seimo vykstantį streikuojančių pedagogų mitingą.

„Gavau kvietimą šiandieną, tačiau tuo metu yra numatytas renginys, kuriame pažadėjau sveikinti inovatyviausius mokytojus, tad tikrai neplanuoju atsisakyti savo įsipareigojimo“, – sakė G. Jakštas.

„Nemanau, kad yra vilties išgirsti kažką naujo. Tas problemas žinome ir siekiame jas spręsti, tačiau sprendimai suprantame, kad negimsta aikštėse“, – pažymėjo ministras.

ELTA primena, kad rugsėjo 29–spalio 12 d. vyko pedagogų streikas, organizuotas švietimo darbuotojų profesinės sąjungos. Spalio 12 dieną streikui perėjus į pasyviąją fazę, mokytojai grįžo darbuotis į klases. Vis dėlto, grįžti į aktyvųjį streiką planuojama lapkričio 22 dieną.

Grįžimas prie streiko lapkričio pabaigoje yra grindžiamas tuo, jog tuo metu Seime bus pradėtas svarstyti kitų metų valstybės biudžetas. Tikimasi, kad parlamentarai išgirs profesinės sąjungos prašymą kitais metais didinti mokytojų atlyginimus ne 21 proc., kaip yra numačiusi Švietimo ministerija, o 32 procentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.