Streiką atnaujinusios profsąjungos pirmininkas A. Navickas nemato prasmės derėtis su ministerija: laukiame Seimo sprendimo

Streiką atnaujinusios pedagogų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas teigia šiuo metu nematantis prasmės toliau derėtis su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija dėl mokytojų atlyginimų didinimo. Kol kas streikuojantys mokytojai, anot jo, laukia Seimo sprendimo dėl kitų metų biudžeto.

Mokytojų streikas<br>V. Skaraičio nuotr.
Mokytojų streikas<br>V. Skaraičio nuotr.
Mokytojų streikas<br>V. Skaraičio nuotr.
Mokytojų streikas<br>V. Skaraičio nuotr.
Mokytojų streikas<br>V. Skaraičio nuotr.
Mokytojų streikas<br>V. Skaraičio nuotr.
Mokytojų streikas<br>V. Skaraičio nuotr.
Mokytojų streikas<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 1:39 PM

„(Šiuo metu kalbėtis su ministerija – ELTA) kaip ir prasmės nematytume, nes su ministerija esame sutarę, kad reikia laukti Seimo sprendimo“, – Eltai ketvirtadienį Seime sakė A. Navickas.

Anot jo, jei Seimas priims pasiūlymus didinti mokytojų atlyginimus labiau, nei yra numačiusi Vyriausybė, bus galima grįžti prie bendro derybų stalo su ministerija.

„Jeigu sprendimas bus teigiamas, ministerija aiškina, kad jie vykdytų tą sprendimą, tada mums būtų prasminga grįžti į derybas“, – kalbėjo A. Navickas.

Visgi, jei Seimas neatlieptų mokytojų reikalavimų ir patvirtintų kitų metų biudžetą tokį, koks yra suprojektuotas dabar, A. Navickas nematytų prasmės vėl bandyti derėtis su Vyriausybe.

Profsąjungos mokytojų netenkina švietimo ministerijos siūlymas darbo užmokestį kitais metais didinti 21 proc. – po 10 proc. nuo sausio ir rugsėjo mėnesių. A. Navicko vadovaujama profesinė sąjunga prašo kitų metų biudžete numatyti didesnį mokytojų atlyginimų kėlimą – po 15 proc. nuo sausio ir rugsėjo.

A. Navicko vadovaujamoji profsąjunga trečiadienį atnaujino mokytojų streiką, prasidėjusį rugsėjo pabaigoje. Sprendimas padaryti pertrauką buvo priimtas po to, kai profsąjungai nepavyko su rasti sutarimo su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) dėl pedagogų atlyginimo didinimo kitais metais.

Streikas atnaujinamas tuo metu, kai Seime svarstomas Vyriausybės parengtas kitų metų valstybės biudžetas. Mokytojai tikisi, kad parlamento nariai išgirs jų prašymą labiau kelti atlyginimus kitais metais ir priims jiems palankias biudžeto korekcijas. Atliepdamos mokytojų prašymus, trys opozicinės frakcijos yra parengusios siūlymus didinti pedagogų atlyginimus labiau, nei numatė švietimo ministerija.

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) duomenimis, ketvirtadienį streikuoja 2,2 tūkst. ugdymo įstaigų darbuotojų, iš jų – 1,93 tūkst. mokytojų. Streike dalyvauja 153 ugdymo įstaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.