Lrytas.lt kviečia įvertinti ir nominuoti mokytojus „Lietuvos mokytojas 2024“ apdovanojimuose

Mokytojai, švietimo specialistai keičia ne tik vaikų ateitį, bet ir šalies švietimo veidą. Naujienų portalas lrytas.lt ketvirtus metus iš eilės kviečia įvertinti ir nominuoti mokytojus „Lietuvos mokytojas 2024“ apdovanojimuose, taip parodant jiems dėmesį, padėkojant už svarbų darbą.

Lietuvos mokytojas 2024.
Lietuvos mokytojas 2024.
Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Rūta Krasauskienė<br>T.Bauro nuotr.
Rūta Krasauskienė<br>T.Bauro nuotr.
Nerijus Pačėsa<br>Prane
Nerijus Pačėsa<br>Prane
Lina Kaminskienė. <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lina Kaminskienė. <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 12, 2024, 12:30 PM, atnaujinta Jan 14, 2024, 10:06 PM

Lrytas.lt organizuojami tradicija tapę „Lietuvos mokytojas“ apdovanojimai suteikia galimybę visuomenę supažindinti su tikraisiais švietimo šviesuliais, kurie į švietimo iššūkius žvelgia su neblėstančiu užsidegimu bei skatina rinktis mokytojo profesiją.

„Nėra kito specialisto, ant kurio pečių gula atsakomybė ne tiktai išmokyti vaiką skaityti ir rašyti, bet ir būti žmogumi. Mokytojo profesijos prestižo neįmanoma sukurti per dieną, tačiau kai ką galime padaryti jau dabar – parodyti, kad mokytojo darbas matomas ir vertinamas. Siekėme atrasti ir parodyti švietimo šviesuolius, tuos, kurie įkvepia ir jie dirba ne tik didžiuosiuose šalies miestuose.

Šiuo projektu norime padrąsinti jaunus žmones rinktis mokytojo profesiją, o dirbantiems patvirtinti, kad jų įdėtas darbas ir atsidavimas turi milžinišką prasmę bei yra be galo vertinamas“, – teigia projekto „Lietuvos mokytojas 2024“ ir portalo lrytas.lt vystymo vadovė Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė.

Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė tikina, kad padėkoti mokytojams – ypatingos progos nereikia, o padėkų per daug nebus:

„Švietimas tampa itin aktualia tema visai visuomenei ir labai svarbu, kad į įvairių švietimo klausimų svarstymą įsitraukia ne tik švietimo bendruomenė. Keisdamiesi idėjomis, kylančiomis iš skirtingų sričių, turime galimybę rasti unikalius sprendimus savo šalies švietimui.

Kita puiki iniciatyva – galimybė be ypatingų progų išreikšti nuoširdžią padėką mokytojams už nelengvą jų darbą – taip pat mus apjungia.

Sakoma, kad žmogus prasmę kuria kurdamas tikrovę. Mokytojo tikrovė kasdien ta pati – į jį nukreiptos vaikų akys – mūsų visų ateities akys.“

Žinote mokytojus, prisidedančius prie mokyklos transformacijos unikaliomis idėjomis bei iniciatyvomis, bendruomenės būrimo ir mokinių pasiekimų gerinimo bei išsiskiria savo asmeninėmis savybėmis? Laikas įvertinti tikruosius švietimo lyderius, ne visuomet spėjančius pasigirti savo pasiekimais. Kviečiame siūlyti savo mokytojus!

Mokytojai nominuojami devyniose kategorijose: ikimokyklinio ugdymo, pradinio ugdymo, pagrindinio ugdymo, vidurinio ugdymo (progimnazijos ir gimnazijos), neformalaus ugdymo, profesinio ugdymo mokytojas, švietimo pagalbos specialistas ir švietimo lyderis. Susumavus skaitytojų ir vertinimo komisijos balsus, bus apdovanoti devyni mokytojai.

Mokytojų registracija vyks sausio 9 – vasario 8 dienomis, balsavimas portale lrytas.lt – iki vasario 8 d. Nugalėtojai bus skelbiami ir apdovanojami kovo 1 d.

Mokytojus siūlykite ir balsuokite čia.

Konferencija „Švietimo kodas“

Lrytas.lt pirmą kartą organizuoja didžiausią bei turiniu įvairiausią forumą „Švietimo kodas“, pritrauksiantį 900 dalyvių, skirtą švietimo lyderiams, mokytojams, esamiems ir būsimiems pedagogams.

„Švietimo kodas“ taps vieta pažangioms ir inovatyvioms idėjoms, įkvėpsiančioms šiuolaikinius švietimo lyderius ryžtis drąsesniems ateities sprendimams ir pokyčiams. Konferencijoje įžvalgomis ir idėjomis dalysis daugiau nei 60 pranešėjų ir diskusijų dalyvių – verslininkai, mokslininkai, vadovai, švietimo profesionalai.

„Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademija yra vienas iš pedagogų rengimo centrų Lietuvoje, todėl natūralu, kad universiteto bendruomenė deda maksimalias pastangas į aukšto lygio mokytojų rengimą, profesinį tobulėjimą bei šios profesijos viešinimą visuomenėje.

„Švietimo kodas“ yra projektas, kurio metu stengiamasi suaktyvinti mokyklų bendruomenes pastebėti ir pripažinti mokytojų profesionalumą ir lyderystę. Tai leidžia pamatyti, kokias mokytojo savybes vertina mokiniai, mokytojai kolegos, tėvai ir kiti socialiniai dalininkai.

Manau, kad universiteto dalyvavimas šiame projekte prisideda prie galimybės plačiau susipažinti su mokytojo veikla, o kartu suprasti šios profesijos reikalingumą valstybei“, – sako Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos kanclerė prof. dr. Lina Kaminskienė.

Švietimo konferencijos ir apdovanojimų partneris „Erudito“ licėjaus įkūrėjas ir direktorius doc. dr. Nerijus Pačėsa pabrėžia konferencijos vertę:

„Erudito“ licėjus ir aš asmeniškai daug prisidedame prie švietimo kaitos, dalindamiesi savo patirtimis ir ugdymo rezultatais. Todėl aktyviai įsitraukiame į veiklas ir iniciatyvas, skirtas ugdymo tematikoms bei skatinančias diegti ugdymo inovacijas. Svarbiausia, kad mokytojai, kurie yra pagrindiniai švietimo kaitos dalyviai, drąsiai imtųsi šių iniciatyvų, taikytų pažangius metodus, kurtų savus bei augtų kaip ugdymo profesionalai.

Šis renginys yra vienas iš svarbių momentų, kuomet galime pastebėti ir pasidžiaugti kolegomis, kurie demonstruoja savo profesionalumą bei dalinasi juo su kitais. Taip pat be galo svarbu, kad renginio metu jo dalyviai turės galimybę praturtinti vieni kitus klausydami pranešimų bei dalyvaudami diskusijose aktualiausi švietimo kaitai klausimais. Esame šio renginio partneriai, nes tikime tokiomis iniciatyvomis prisidedame prie Lietuvos švietimo pažangos.“

Įkvepiančios istorijos, inovatyvūs įrankiai ir drąsios iniciatyvos paskatins ryžtis pokyčiams, kurie ugdymą gali paversti efektyvesniu. „Švietimo kodas“ – Lietuvos švietimo lyderių laikas, jau kovo 1 dieną!

Konferencija švietimo bendruomenės nariams nemokama, bet registracija būtina, kadangi vietų skaičių ribotas.

Registracija čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.