Profesinės mokyklos priims virš 20 tūkst. naujų mokinių: prioritetas – paklausioms inžinerinėms specialybėms

Ketvirtadienį Vyriausybė pirmą kartą patvirtino ne vienerių, o dvejų metų preliminarų priėmimo į profesinio mokymo įstaigas planą. Šiemet ir kitais metais į profesinio mokymo įstaigas iš viso numatoma priimti 41,2 tūkst. mokinių, kasmet po 20,6 tūkst. mokinių.

Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 1:34 PM, atnaujinta Jan 17, 2024, 4:54 PM

Kaip praneša Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), daugiausia valstybės finansuojamų vietų planuojama inžinerijos, paslaugų, gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijos sritims.

Vyriausybei patvirtinus bendrą valstybės finansuojamų vietų skaičių pagal švietimo sritis, ŠMSM šį skaičių pagal švietimo sritis paskirstys regionams. Nuo šių metų atsisakoma detalaus centralizuoto planavimo papildomai pagal profesinio mokymo formas, profesinio mokymo įstaigas bei kvalifikacijas.

Nuo šiol kiekviena profesinė mokykla galės pati susidaryti planą, kiek ir į kokias vykdomas programas numato priimti mokinių, atsižvelgiant į savo priėmimo pajėgumus, regiono darbo rinkos poreikius ir tendencijas.

Mokinių priėmimas į profesinio mokymo įstaigas, kaip ir ankstesniais metais, vyks keliais etapais – pagrindinis priėmimas žiemos ir vasaros etapais ir papildomas priėmimas vasaros pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.