„Lietuvos mokytojas 2024“ apdovanojimai: nominuokite savo mokytoją

Naujienų portalas lrytas.lt jau ketvirtus metus iš eilės kviečia įvertinti ir nominuoti mokytojus „Lietuvos mokytojas 2024“ apdovanojimuose, taip parodant jiems dėmesį, padėkojant už svarbų darbą.

Prasmingi apdovanojimai pedagogams jau tapo naujienų portalo lrytas.lt tradicija.<br>T.Bauro nuotr.
Prasmingi apdovanojimai pedagogams jau tapo naujienų portalo lrytas.lt tradicija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2024, 10:54 AM

„Nėra kito tokio specialisto, ant kurio pečių gula atsakomybė ne tiktai išmokyti vaiką skaityti ir rašyti, bet ir būti žmogumi.

Mokytojo profesijos prestižo neįmanoma sukurti per dieną, bet kai ką galime padaryti jau dabar – parodyti, kad mokytojo darbas matomas ir vertinamas“, – įsitikinusi portalo lrytas.lt vystymo vadovė Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė.

Nukreiptos vaikų akys

Pasak Nacionalinės švietimo agentūros direktorės Rūtos Krasauskienės, padėkoti mokytojams ypatingos progos nereikia.

„Galimybė be ypatingų progų išreikšti nuoširdžią padėką mokytojams už nelengvą jų darbą mus sujungia.

Sakoma, kad žmogus prasmę kuria kurdamas tikrovę. Mokytojo tikrovė kasdien ta pati – į jį nukreiptos vaikų akys – mūsų visų ateities akys“, – kalbėjo R.Krasauskienė.

Ilgametis pedagogas, tris dešimtmečius Vilniaus Šalomo Aleichemo ORT gimnazijai vadovavęs Miša Jakobas pasidalijo palinkėjimu ugdymo įstaigos vadovui ir mokytojui: „Jis, be jokios abejonės, privalo būti lyderis visur ir visada.

Be to, yra trys dalykai, kurie turi didžiausią vertę vadovui lyderiui: besąlygiška meilė vaikui, pagarba ugdymo įstaigos bendruomenei ir pasitikėjimas kolegomis, nebūti jiems abejingam visur ir visada.

Mokytojau, tapk pedagogiškai ir dvasiškai jautrus – nuvalyk ašarą verkiančiam vaikui, paguosk, kuriam nesiseka, dalink savo širdį ir šilumą tiems, kurie nuliūdę stovi koridoriaus kampe.“

Laikas pastebėti lyderius

Žinote mokytojų, prisidedančių prie mokyklos transformacijos unikaliomis idėjomis bei iniciatyvomis, bendruomenės būrimo ir mokinių pasiekimų gerinimo, išsiskiriančių savo asmeninėmis savybėmis?

Laikas įvertinti tikruosius švietimo lyderius, ne visuomet spėjančius pasigirti savo pasiekimais. Kviečiame siūlyti savo mokytojus!

Mokytojai nominuojami devyniose kategorijose: ikimokyklinio ugdymo, pradinio ugdymo, pagrindinio ugdymo, vidurinio ugdymo (progimnazijos ir gimnazijos), neformalaus ugdymo, profesinio ugdymo mokytojas, švietimo pagalbos specialistas ir švietimo lyderis.

Nugalėtojai bus išrinkti susumavus skaitytojų ir vertinimo komisijos balsus.

Mokytojų registracija ir balsavimas vyks iki vasario 8 dienos puslapyje Lietuvos mokytojas 2024.

Dalysis pažangiomis idėjomis

Lrytas.lt pirmą kartą organizuoja didžiausią ir turiniu įvairiausią forumą „Švietimo kodas“, pritrauksiantį 900 dalyvių.

Jis skirtas švietimo lyderiams, mokytojams, esamiems ir būsimiems pedagogams.

„Švietimo kodas“ taps vieta pažangioms ir inovatyvioms idėjoms, įkvėpsiančioms šiuolaikinius švietimo lyderius ryžtis drąsesniems ateities sprendimams bei pokyčiams.

Konferencijoje įžvalgomis ir idėjomis dalysis daugiau nei 60 pranešėjų ir diskusijų dalyvių – verslininkai, mokslininkai, vadovai, švietimo profesionalai.

„Šios konferencijos metu stengiamasi suaktyvinti mokyklų bendruomenes pastebėti ir pripažinti mokytojų profesionalumą ir lyderystę. Tai leidžia pamatyti, kokias mokytojo savybes vertina mokiniai, kolegos, tėvai ir kiti socialiniai dalininkai.

Manau, kad universiteto dalyvavimas šiame projekte prisideda prie galimybės plačiau susipažinti su mokytojo veikla, o kartu suprasti šios profesijos reikalingumą valstybei“, – sakė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos kanclerė prof. dr. Lina Kaminskienė.

Prie švietimo kaitos aktyviai prisidedantis „Erudito“ licėjaus įkūrėjas ir direktorius doc. dr. Nerijus Pačėsa pabrėžia: „Svarbiausia, kad mokytojai, kurie yra pagrindiniai švietimo kaitos dalyviai, drąsiai imtųsi šių iniciatyvų, taikytų pažangius metodus, kurtų savus ir augtų kaip ugdymo profesionalai.

Svarbu, kad konferencijos dalyviai turės galimybę praturtinti vieni kitus aktualiausiais švietimo kaitai klausimais. Esame šio renginio partneriai, nes tikime tokiomis iniciatyvomis ir prisidedame prie Lietuvos švietimo pažangos.“

Kovo 1 dieną vyksianti konferencija nemokama, tačiau registracija būtina

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.