„Erudito“ licėjus kviečia dalyvauti lietuvių kalbos konkurse, skirtame Dainų šventės šimtmečiui

Vasario 28 dieną vyks šeštą kartą rengiamas tarptautinis ketvirtų klasių moksleivių lietuvių kalbos konkursas-viktorina „Kalba yra mūsų tauta... Kalba esame mes“ (A.Šataitė). Kasmet konkursas skiriamas vis kitai temai – šiemet jis dedikuojamas Dainų šventės 100 metų jubiliejui paminėti.

Vasario 28 dieną vyks šeštą kartą rengiamas tarptautinis ketvirtų klasių moksleivių lietuvių kalbos konkursas-viktorina „Kalba yra mūsų tauta... Kalba esame mes“ (A. Šataitė).<br>Lietuvos nacionalinio kultūros centro archyvo nuotr.
Vasario 28 dieną vyks šeštą kartą rengiamas tarptautinis ketvirtų klasių moksleivių lietuvių kalbos konkursas-viktorina „Kalba yra mūsų tauta... Kalba esame mes“ (A. Šataitė).<br>Lietuvos nacionalinio kultūros centro archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 5:19 PM

„Organizuodami šį konkursą-viktoriną siekiame puoselėti meilę gimtajai kalbai, skatiname gilinti lietuvių kalbos žinias, tačiau ne ką mažesnis dėmesys skiriamas ir skaitmeninių bei bendrųjų kompetencijų ugdymui ir tobulinimui, saviraiškos, o kartu ir tautinio identiteto, stiprinimui“, – apie konkursą pasakoja viena iš jo organizatorių, „Erudito“ licėjaus pradinių klasių mokytoja metodininkė, gabių mokinių ugdymo iniciatyvinės grupės narė Daiva Jankauskienė.

Pirmasis 4 klasių mokinių lietuvių kalbos konkursas-viktorina įvyko 2019 m. pavasarį ir buvo skirtas tik Kauno miesto ketvirtokams. „Kitus tris kartus konkursas vis augo, kol tapo respublikiniu ir į jį jau buvo pakviesti ketvirtokai iš visos Lietuvos. Pernai skelbdami konkurso temą pagalvojome, kad jis jau pakankamai užaugo, jog virstų tarptautiniu, tad pakvietėme prisijungti po pasaulį išsibarsčiusius lietuviškose šeštadieninėse mokyklėlėse besimokančius vaikus“, – apie konkurso augimą pasakojo D. Jankauskienė. Be to, esame dvikalbė mokykla, puoselėjanti tarptautiškumą.

Konkursas skirtas pasaulio lituanistinių mokyklų ir Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų 4 klasių moksleiviams. Dalyvauti gali 1–2 mokiniai iš kiekvienos mokyklos. Konkurse-viktorinoje norintys dalyvaujantys ketvirtokai turi parengti namų darbą – akrostichą „Dainuoja Lietuva“ ir atsiųsti iki vasario 27 d. el. paštu d.jankauskiene@erudito.lt.

Kviečiame mokyklas registruotis – paraiškas galite teikti iki vasario 26 d. el. p. d.jankauskiene@erudito.lt. Konkurso nuostatus ir dalyvių paraiškos formą rasite čia: https://pradinukai.lt/kauno/index.php/kalba-2024

Registruotis konkursui galite ir čia: https://forms.gle/R3FXLt7ZUTVwCWv56

Registracijos patvirtinimą kartu su prisijungimo nuoroda dalyviai gaus elektroniniu paštu, iš kurio buvo išsiųsta paraiška. Viktorina vyks nuotoliniu būdu. Lietuvos mokyklų moksleiviai vasario 28 d., 14 val., elektroniniu paštu gauta nuoroda jungsis į „Google Meet“ vaizdo susitikimą ir atliks užduotis naudodamiesi interatyviomis programomis „Kahoot“ ir „Liveworksheet“. Konkurso-viktorinos trukmė 2 – 2,5 val.

Konkursą-viktoriną organizuoja Kauno švietimo inovacijų centras, „Erudito“ licėjus, Kauno miesto pradinių klasių mokytojų gabių mokinių ugdymo iniciatyvinė grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.