Tiksi paskutinės savaitės iki „Renkuosi mokyti!“ kvietimo dalyvauti atrankoje pabaigos 

Ar kada galvojai dirbti mokytoju/-a? Lietuvoje jų trūksta net 1,500, tad leisk vaikams tave surasti! Atranka į „Renkuosi mokyti!“ programą truks iki vasario 19 d.

Baigus programą, apie 70 proc. dalyvių lieka dirbti švietimo sistemoje, užima lyderystės pozicijas arba tęsia darbą dirbdami mokytojais, mokyklų vadovais, akademinės bendruomenės ar švietimo politikos nariais.<br> Asociatyvi nuotr.
Baigus programą, apie 70 proc. dalyvių lieka dirbti švietimo sistemoje, užima lyderystės pozicijas arba tęsia darbą dirbdami mokytojais, mokyklų vadovais, akademinės bendruomenės ar švietimo politikos nariais.<br> Asociatyvi nuotr.
 Mokykla.<br>123rf asociatyvi nuotr.
 Mokykla.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 7, 2024, 4:52 PM

Iki šios dienos visi, norintys dalyvauti atrankoje, turėtų užpildyti programos svetainėje esančią kandidato anketą. Programos dalyvis, biologijos mokytojas Gvidas Šulskis pasidalijo, kaip pats atsidūrė programoje „Renkuosi mokyti!“  „Apie „Renkuosi mokyti!“ sužinojau likus kelioms savaitėms iki aplikavimo pabaigos.

Perskaičius programos vertybes, kuriose kalbama apie pagarbą ir atvirumą, kūrybiškumą, supratau, kad ši programa būtent man.

Kadangi jau planavau tapti mokytoju, supratau, kad ši programa padės geriausiai pasiruošti ir suteiks ne tik žinių pradžiai, bet ir bendruomenę, kuri palaikys tolimesniame mokytojo kelyje“, – kalbėjo Gvidas.

Programa „Renkuosi mokyti!“ jau 15 metų buria švietimo bendruomenę – programos dalyvius ir alumnus, mokytojus, mokyklas, ir siekia Lietuvos švietime kurti pozityvius pokyčius. Programa pritraukia motyvuotus, į pagalbą kitam orientuotus dalyvius, kurie mokyklose dirba dvejus metus.

Baigus programą, apie 70 proc. dalyvių lieka dirbti švietimo sistemoje, užima lyderystės pozicijas arba tęsia darbą dirbdami mokytojais, mokyklų vadovais, akademinės bendruomenės ar švietimo politikos nariais.

Mintimis bei patirtimi pasidalijo ir Inga Kabašinskaitė-Žegužauskė, dalyvaujanti programoje „Renkuosi mokyti!“ ir mokanti vokiečių kalbos.

„Atėjus į mokyklą susiduri su begale sudėtingų situacijų, kurių sprendimui reikalingas tvirtas stuburas ir tikėjimas tuo, ką darai ir kodėl tai darai. Pasirinkau mokyti, nes man rūpi. Rūpi kaip žmogui, kaip buvusiai mokinei, kuri be galo mėgo mokomą dalyką, kaip mamai“, – sakė ji.

Programos organizatoriai atkreipia dėmesį, jog kandidatai turi būti įgiję aukštąjį universitetinį išsilavinimą arba būti paskutinio kurso studentais. Atrankoje gali dalyvauti ir kolegijų absolventai, jei studijų metu įgijo pedagogo kvalifikaciją.

Pedagoginio darbo patirtis nėra būtina arba turi būti ne ilgesnė nei vieneri darbo mokykloje metai. Kandidatams pedagogo kvalifikacija  nėra būtina, tačiau ją įgiję atrankoje taip pat gali dalyvauti.

Fizikos mokytojas, Justas Sabonis apie programos pagalbą mokytojo darbe ir bendruomenės palaikymą pasakoja: „Visada smagu turėti profesionalų užnugarį į kurį gali atsiremti net ir sunkiausiais momentais.

Tik žmonės, kurie supranta gali iš tikrųjų padėti, užjausti ir kartais net pasiūlyti lengvą, kartais atrodo akivaizdų, problemos sprendimą, kurio pats nematei.“

Prie pokyčių prisijungti siūloma ir šalies mokykloms bei verslui.

„Tikime galintys suburti bendruomenę, kuri padeda užtikrinti šių pokyčių tvarumą“, – akcentuoja programos atstovai.

Programą inicijuoja VšĮ „Mokyklų tobulinimo centras“. Pokyčius padeda kurti pagrindiniai programos partneriai: AcmeGroup, INVL, Omnisend ir Girteka.

Renata Papšytė, šiais metais pradėjusi dirbti lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja kviečia dalyvauti programoje, tuos žmones, kurie iš tiesų tiki vaikais, sako: „Jei tiki, kad mokymo džiaugsmas slypi kasdieniuose stebukluose, kuriuos kuria vaikai. Kviečiu tapti mokytoju – patikėti stebuklu ir kurti jį kartu su vaikais bei niekada nepamiršti, kad mokydami mokomės.“

Kandidato anketą rasite čia.

Daugiau informacijos: čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.