G. Jakštas tikisi, kad smurtas „Žvangučio“ darželyje nepasikartos: vadovė supranta atsakomybę

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas tikisi, kad sostinės darželio „Žvangutis“ administracija dės visas pastangas, jog psichologinio ir fizinio smurto prieš vaikus incidentai įstaigoje daugiau nepasikartotų.

G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Jakštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 8, 2024, 2:37 PM

„Po pokalbio su vadove jaučiuosi ramiai, kad bent jau šioje įstaigoje tai nepasikartos. Yra imtasi veiksmų tiek dėl darbuotojų psichologinės gerovės, tiek dėl įtraukimo ir bendradarbiavimo su tėvais“, – žurnalistams po susitikimo su įstaigos vadove teigė G. Jakštas.

„Ji supranta atsakomybę, kas įvyko, ir deda visas pastangas, kad tai nepasikartotų. (...) Dabar svarbiausia, kad tai nepasikartotų ne tik čia, bet ir kitur. Tikiuosi, kad šią pamoką bus išgirdę ir kitų įstaigų darbuotojai“, – pažymėjo ministras.

Visgi, ar darželio vadovė Ramunė Vėželytė turėtų prisiimti tiesioginę atsakomybę už incidentą, G. Jakštas kol kas nekomentuoja.

„Nenoriu nei vieno nuteisti pagal įrašą ir nemanau, kad tai būtų sąžininga. Sprendimus turi priimti atitinkamos institucijos“, – teigė ministras.

„Šita istorija, tikiu, kad bus toks atsibudimo skambutis visiems ir visi permąstysime savo komunikaciją, elgesį. Manau, kad šita istorija padės nepasikartoti kitoms tokioms istorijoms“, – pridūrė G. Jakštas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę portalas lrt.lt pranešė, jog vienoje vaikų grupėje Vilniaus darželyje „Žvangutis“ ant vaikų galimai buvo šaukiama, jie negaudavo valgyti, kad rečiau eitų į tualetą, tėvai įtaria ir fizinį smurtą. Dėl to darželį paliko 7 vaikai.

Įstaigos direktorės Ramunės Vėželytės teigimu, smurtavusi darbuotoja buvo atleista iš karto po tėvų susitikimo, kitos dvi atleistos iš darbo jų prašymu.

Skelbiama, kad dėl garso įrašuose užfiksuotos medžiagos ir auklėtojų elgesio darželį lankančių vaikų tėvai kreipėsi į policiją. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas kol kas ikiteisminio tyrimo nepradėjo, tačiau šiuo metu vyksta aplinkybių aiškinimasis pagal Baudžiamojo Kodekso 145 straipsnį („Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas“), praneša lrt.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.