Rekordinis aktyvumas: projekte „Lietuvos mokytojas 2024“ balsavo daugiau nei 370 tūkst. skaitytojų

Jau visai netrukus, kovo 1 dieną, Vytauto Didžiojo universitete, bus skelbiami naujienų portalo lrytas.lt rengiamo projekto „Lietuvos mokytojas 2024“ nugalėtojai. Švietimo srities profesionalus būtina prisiminti ir įvertinti už jų išskirtines pastangas ir atsidavimą mokytojo pašaukimui. Šiais metais konferenciją „Švietimo kodas“ bei „Lietuvos mokytojas 2024“ apdovanojimus globoja Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakšas.<br>T.Bauro nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakšas.<br>T.Bauro nuotr.
Projekto „Lietuvos mokytojas 2024“ ir konferencijos „Švietimo kodas“ vadovė Greta Ališauskaitė – Bagušauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Projekto „Lietuvos mokytojas 2024“ ir konferencijos „Švietimo kodas“ vadovė Greta Ališauskaitė – Bagušauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 11:32 AM, atnaujinta Feb 22, 2024, 10:53 PM

Tradicija tapę lrytas.lt organizuojami „Lietuvos mokytojas 2024“ apdovanojimai šiais metais sulaukė itin didelio aktyvumo, balsavimo metu, kuris vyko sausio 9 – vasario 8 dienomis savo nuomonę išreiškė 370 236 skaitytojai, projekte buvo nominuoti 412 mokytojai.

Vasario 8 d. sustabdžius skaitytojų balsavimą, darbą pradeda vertinimo komisija, kurią sudaro: Švietimo, mokslo ir sporto viceministras, atsakingas už bendrąjį ugdymą Ramūnas Skaudžius, ilgametis pedagogas, buvęs Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorius Miša Jakobas, lektorė, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos kanclerė prof. dr. Lina Kaminskienė, Pozityvios tėvystės laboratorijos įkūrėja doc. dr. Sigita Burvytė, Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorė Rūta Krasauskienė, Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) patarėjas švietimo ir kultūros klausimais Jonas Mickus ir portalo lrytas.lt vyr. redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Devynių kategorijų nugalėtojai paaiškės susumavus skaitytojų ir vertinimo komisijos balsus bei bus paskelbti kovo 1 d.

„Švietimas – visuomenės pagrindas, todėl lrytas.lt siekia dėmesį skirti temoms, kurios liečia kiekvieną iš mūsų ir padaryti tai, ką gali geriausiai. Todėl ne tik pirmą kartą rengiame didžiausią švietimo konferenciją „Švietimo kodas“, bet ir tradicinius „Lietuvos mokytojas 2024“ apdovanojimus, kuriuose dėmesys bus skirtas 9 aktyviausiems, inovatyviausiems, mylimiausiems šalies pedagogams.

Džiaugiamės, kad visuomenės ir aktyvių bendruomenių dėka pavyksta atrasti tikruosius švietimo šviesulius, kurie ne visada randa laiko pasigirti, pasidžiaugti savo darbais, o mūsų rengiami apdovanojimai ir yra skirti darbščiosioms švietimo bitutėms, savo jėgas ir laiką atiduodančioms jaunų žmonių ugdymui. Taip pat paskatinti jaunus žmones rinktis mokytojo profesiją ir didžiuotis dirbant šį nelengvą, bet visuomenei svarbų darbą“, – sako projekto „Lietuvos mokytojas 2024“ ir konferencijos „Švietimo kodas“ vadovė Greta Ališauskaitė – Bagušauskienė.

 

Šiais metais organizatorius nustebino itin didelis įsitraukimas ir balsų skaičius. Balsavo daugiau nei 370 tūkstančių skaitytojų, socialiniuose tinkluose pasidalinta daugiau nei 10 tūkstančių kartų, sulaukta beveik 80 tūkstančių reakcijų socialiniuose tinkluose.

„Norint užtikrinti aukštą projekto balsavimo proceso skaidrumo lygį mes visada atliekame išsamų balsų auditą balsavimo etapo pabaigoje. Šio audito metu detaliai tikriname, ar visi balsai buvo užregistruoti laikantis nustatytų balsavimo procedūrų ir, ar nebuvo pasitelkti automatizuoti įrankiai balsų kėlimui. Visi balsai, surinkti pažeidžiant konkretaus konkurso nustatytas taisykles, yra atmetami. Visus balsus patikrinome ir džiaugiamės, kad sukčiavimo atvejų nepasitaikė“, – sako lrytas.lt IT skyriaus vadovas Vytautas Žiaunys.

Mokytojų apdovanojimai atlieka labai svarbų vaidmenį pripažįstant ir švenčiant pedagogų atsidavimą, naujoves ir poveikį visame pasaulyje. Gerbdami iškilius mokytojus, patvirtiname švietimo vertę ir įkvepiame ateities pedagogų kartas siekti tobulumo. Nevertėtų pamiršti, jog reikia palaikyti tuos, kurie savo gyvenimą skiria protui formuoti, ateities kūrimui ir pasaulio pokyčiams.

„Dažna veiklos sritis turi savo kertinius renginius, kurie atnaujina bendruomenės narių mąstymo kryptis, nusistovėjusius veikimo modelius ir aktualizuoja svarbias temas. Džiaugiuosi, kad „Švietimo kodas“ atlieka šią funkciją švietimo bendruomenėje, ir susirinkę srities lyderiai diskutuos apie švietimo evoliuciją Lietuvoje. Man svarbu, kad konferencija neštų naudą svarbiausiems sistemos dalyviams – mokytojams ir mokiniams. O konferencijos metu vyksiantys jų apdovanojimai ne tik skatins puikius pedagogus, bet dar kartą patvirtins jų svarbą visuomenėje“, – sako Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakšas.

Konferencijos ir apdovanojimų partneriai – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA), „Erudito“ licėjus, leidykla „Šviesa“, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, rėmėjai – bendrovė „Epson“. Projektą globoja Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.