ŠMSM: per pastaruosius metus 48 rusų kalbos mokytojai pasinaudojo persikvalifikavimo galimybe

Vilniaus miesto savivaldybei ketinant nuo rugsėjo nebesiūlyti rinktis rusų kalbos, sunerimta dėl šias pamokas mokiniams vedusių pedagogų likimo. Savo ruožtu Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) ramina. Pasak jos, vos prasidėjus plataus masto karui Ukrainoje ši rizika buvo įvertinta ir pedagogams suskubta pasiūlyti persikvalifikavimo galimybę. Anot ministerijos, ja pasinaudoja vis daugiau rusų kalbos mokytojų.

ŠMSM: per pastaruosius metus 48 rusų kalbos mokytojai pasinaudojo persikvalifikavimo galimybe.<br>V.Skaraičio nuotr.
ŠMSM: per pastaruosius metus 48 rusų kalbos mokytojai pasinaudojo persikvalifikavimo galimybe.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-11 10:45, atnaujinta 2024-02-14 03:54

„Šia galimybe 2023–2024 m. m. pasinaudojo 48 rusų kalbos mokytojai“, – į Eltos pateiktą užklausą atsakė ministerija.

Jų teigimu, mokytojus labiausiai sudomino kitų užsienio kalbų studijos ir švietimo pagalbos sritis.

„Pasirinkimai džiugina, nes kaip tik tokių specialistų mokyklose trūksta“, – sakė ŠMSM.

Ministerijos duomenimis, nemažai šio dalyko mokytojų pasirinko studijuoti vokiečių kalbą – VU ir VDU šį dalyką studijuoja 12 žmonių, prancūzų kalbą – 11 žmonių. Maždaug po tiek pat pasirinko specialiosios pedagogikos ir logopedijos perkvalifikavimo studijas. Kiek mažiau mokytojų rinkosi lenkų kalbos, matematikos, biologijos mokomojo dalyko modulius.

„Jau dabar norintys rusų kalbos mokytojai turi galimybę nemokamai ir prioriteto tvarka dalyvauti projekte „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“ ir studijuoti pasirinktą mokomojo dalyko modulį, kad įgytų naujų dalykinių kompetencijų ir turėtų teisę dirbti pagal kito mokomojo dalyko bendrojo ugdymo programą“, – į klausimą apie ministerijos teikiamą pagalbą atsakė jie.

ELTA primena, kad apie tai, kad Vilniaus miesto savivaldybė ketina nuo rugsėjo būsimiems šeštokams nebesiūlyti rinkis rusų kalbos pranešė portalas LRT.

„Nuo rugsėjo nebesiūlysime šeštokams rinktis rusų kalbą kaip antrąją užsienio. Savivaldybė sudarys ir sąlygas jau besimokantiems rusų kalbos kaip užsienio ją pakeisti į kurią nors Europos Sąjungos kalbą“, – portalui LRT sakė sostinės vicemeras Arūnas Šileris.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas teigė, kad šią iniciatyvą vertina pozityviai, tačiau pabrėžė, kad ministerija tokių ketinimų neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.