Vienoje iš Radviliškio progimnazijų – skandalas dėl seksualinio priekabiavimo: vyras iš darbo išėjo pats

Prieš kiek daugiau nei savaitę pranešta apie tai, kad Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijoje bręsta skandalas – vienas šios ugdymo įstaigos darbuotojas galimai seksualiai priekabiavo prie nepilnamečių moksleivių.

Prieš kiek daugiau nei savaitę pranešta apie tai, kad Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijoje bręsta skandalas – vienas šios ugdymo įstaigos darbuotojas galimai seksualiai priekabiavo prie nepilnamečių moksleivių.<br> Radvilioskionaujienos.lt nuotr.
Prieš kiek daugiau nei savaitę pranešta apie tai, kad Radviliškio Vinco Kudirkos progimnazijoje bręsta skandalas – vienas šios ugdymo įstaigos darbuotojas galimai seksualiai priekabiavo prie nepilnamečių moksleivių.<br> Radvilioskionaujienos.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 11:30 AM, atnaujinta Feb 22, 2024, 11:35 AM

Tiesa, šiai žiniai praskriejus pro mokyklą ir pasiekus ne tik jos vadovybę, bet ir teisėsaugą, įtarimų sulaukęs vyras iš darbo išėjo pats.

Kaip dar praėjusią savaitę rašė portalas radviliskionaujienos.lt, prokuratūros ir policijos pareigūnai į apklausas kvietėsi ugdymo įstaigos mokytojus ir vaikų tėvus, kurių klausinėjo apie tai, ar jie sulaukė skundų dėl nederamo mokyklos darbuotojo elgesio.

Atskiras tyrimas atliekamas ir dėl to, ar apie seksualinio iškrypėlio galimai nederamą elgesį nebuvo informuota tuometinė mokyklos direktorė Rasa Dagienė ir ar ji nebandė visko tyliai užglaistyti, skelbė portalas.

Pasak minėtos redakcijos šaltinių, dar praėjusį rudenį mokykloje pradėjo sklisti kalbos apie vieną iš progimnazijos darbuotojų, kuris esą priekabiauja prie mergaičių.

Pažymima, kad paauglės viena iš kitos sužinojo, jog progimnazijoje dirbantis vyras per užsiėmimus elgiasi nederamai, lenda joms į akis, liečia kojas ir kitas kūno vietas, slapta filmuoja.

Tiesa, kaip rašė „Radviliškio naujienos“, apie tokią situaciją buvo informuota ir progimnazijos vadovė R.Dagienė, tačiau vyras mokykloje darbavosi ir toliau – sklinda kalbos, kad jis – direktorės favoritas, todėl skandalas į viešumą neiškilo.

Įtarimus neva sustiprino ir tai, kad šių metų pradžioje Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis iš pareigų dėl prarasto pasitikėjimo R.Dagienę atšaukė, o laikinai mokyklai dabar vadovauja Lizdeikos gimnazijos vadovė Ina Bajarauskaitė.

Skelbiama, kad kai kurie mokinių tėveliai, susibūrę į Vinco Kudirkos progimnaziją lankančių vaikų tėvelių grupes, galimus seksualinio priekabiavimo atvejus aptarinėjo per socialinių tinklų pokalbių programą „Messenger“, todėl informacija tarp tėvų ir vaikų paplito gana plačiai.

Tėvai tarpusavyje diskutavo apie tai, jog mergaitės, pastebėjusios netinkamą darbuotojo elgesį, turėtų viską pradėti filmuoti telefonu, kad vėliau turėtų įrodymų, kuriuos galėtų pateikti teisėsaugos pareigūnams.

Tiesa, kaip rašo portalas, laikinoji progimnazijos vadovė, išgirdusi kalbas apie nederamą ir gašlų mokyklos darbuotojo elgesį, jį išsikvietė pokalbiui – po jo minėtas mokyklos darbuotojas pareiškė norą išeiti iš darbo pats. Šiuo metu vyras įstaigoje nebedirba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.