NŠA sureagavo į kritiką dėl netikslumų tarpinių patikrinimų užduotyse: jokių klaidų nėra

Viešojoje erdvėje pasigirdus kritikai dėl techninių netikslumų vienuoliktokų fizikos tarpiniame patikrinime, Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) tikina, kad užduotyse klaidų neaptikta.

NŠA sureagavo į kritiką dėl netikslumų tarpinių patikrinimų užduotyse: jokių klaidų nėra.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
NŠA sureagavo į kritiką dėl netikslumų tarpinių patikrinimų užduotyse: jokių klaidų nėra.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2024, 4:56 PM, atnaujinta Mar 8, 2024, 4:57 PM

„Fizikos tarpinio patikrinimo užduotyse jokių klaidų nėra aptikta. Užklausų dėl užduočių netikslumų nesame sulaukę. Bendrai visas patikrinimas praėjo be didesnių nesklandumų“, – Eltai teigė NŠA atstovas Ignas Stanislovaitis.

Po penktadienį įvykusio fizikos žinių patikrinimo matematikas Dainius Dzindzalieta socialiniame tinkle „Facebook“ atkreipė dėmesį į tam tikruose klausimuose paliktas spragas. Pavyzdžiui, viename klausimų mokiniai turėjo pasirinkti tinkamą atsakymą iš pateiktų variantų. Tačiau, kaip pastebi matematikas, atsakymo formuluotė indikuoja, kuri iš opcijų yra teisinga.

NŠA pabrėžė, jog gavus nusiskundimų, kiekvienas jų būtų analizuojamas.

Tarpiniuose vienuoliktokų patikrinimuose šįmet dalyvaus daugiau nei 26 tūkst. moksleivių. Jie bus vykdomi nuo kovo 5 dienos iki balandžio 5 dienos, išskyrus chemijos ir istorijos atsiskaitymus, kurie vyks gegužės 6 ir 7 dienomis.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti iki 40 proc. galutinio egzamino vertinimo taškų, kurių užtenka tam, kad egzaminas būtų išlaikytas. Vienuoliktokai laikys po vieną dalyko tarpinį patikrinimą, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos, kurių bus po du.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.