VU Šiaulių akademijoje duris atvėrė Pedagogų rengimo centras

Vilniaus universiteto (VU) Šiaulių akademijoje antradienį duris atvėrė renovuotas Pedagogų rengimo centras. Jame bus rengiami pedagogikos specialistai, tobulinti kvalifikaciją galės šalies mokytojai.

Gintautas Jakštas<br>D.Labučio/ELTOS nuotr.
Gintautas Jakštas<br>D.Labučio/ELTOS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 12:22 PM, atnaujinta Mar 26, 2024, 12:23 PM

„Šiauliuose specialiųjų pedagogų rengimas turi gilias tradicijas, o priimtųjų studentų skaičius į šias programas per dvejus metus išaugo daugiau nei trigubai. Stiprindami studijų bazę, stipriname ir plečiame galimybes būsimiems mokytojams.VU Šiaulių akademijoje laukiami ir jau dirbantieji specialistai, šiais mokslo metais akademija pradėjo tris nacionalines kvalifikacijos tobulinimo programas – dvi iš jų skirtos įtraukiajam ugdymui“, – pranešime teigė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Skelbiama, kad po atlikto pagrindinio pastato dalies modernaus remonto, akademija yra dar geriau pasiruošusi rengti geriausius pedagogikos specialistus ir užtikrinti būtinas sąlygas kvalifikaciją tobulinantiems šalies mokytojams. Europinio lygio bazę atitinkančios auditorijos ir specialios priemonės įrengtos moderniai, pritaikytos kokybiškam darbui, studijoms – veikia studentų grupių darbo kambariai, 12 hibridinio darbo auditorijų.

Šiuo metu VU Šiaulių akademija siūlo 10 bakalauro ir 13 magistrantūros pakopos studijų programų Lietuvos ir užsienio studentams, vykdomos ir doktorantūros studijos, tęstinio mokymo, neformalaus visuomenės švietimo programos, papildomosios studijos. Akademijoje veikia ir pirmasis Lietuvoje STEAM centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo