Į bandomąjį patikrinimą atėjusiems dešimtokams – akibrokštas: testo turėjo laukti dar dvi valandas

Trečiadienio rytą bandomąjį matematikos pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą (PUPP) turėję atlikti dešimtokai susidūrė su nemalonia situacija – 9 val. turėjęs prasidėti patikrinimas neįvyko, jis nukeltas į 11 valandą.

Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-27 12:40

„Pamokos buvo sukeistos, tvarkaraštis pakoreguotas, atrinkti mokytojai vykdytojai. Vietoj nustatytos 9 val pradžios NŠA pranešė, kad patikrinimas prasideda 11 valandą. Staigmena!

Visas ugdymo procesas buvo nutrauktas, mokiniai šiandien liko be pamokų. Šiandien nuo 8 ryto mokyklose vyko geografijos tarpinis patikrinimas, vakar biologijos. Kokybiškas ugdymo procesas tiek vienuoliktokams, tiek kitų klasių moksleiviams dėl visų tarpinių patikrinimo ir kitų egzaminų yra sustojęs“, – feisbuke rašė biologijos mokytojas Paulius Sungaila.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) jau pateikė situacijos paaiškinimą. Priežasčių, kodėl patikrinimas nukeltas, agentūra kol kas nenurodė.

„Informuojame, kad II gimnazijos klasės mokiniams bus sudarytos sąlygos atlikti bandomąjį testą tik nuo 11 val. Prie testavimo sistemos mokiniai su atsiųstais prisijungimais galės jungtis ir atlikti testą iki 17 val.

Atsiprašome dėl paskelbtos neteisingos informacijos apie bandomojo matematikos pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo pradžią“, – rašė NŠA atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.