Atsistatydinęs viceministras R. Skaudžius: priėmiau sunkų, tačiau būtiną sprendimą

Iš pareigų pasitraukęs švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius tikina šį sprendimą priėmęs dėl tarpinių patikrinimų metu kilusių nesklandumų.

 Ramūnas Skaudžius. <br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
 Ramūnas Skaudžius. <br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 2:37 PM

„Vakar buvo paskutinė mano, kaip ŠMSM viceministro, diena. Priėmiau sunkų, tačiau būtiną sprendimą. To reikalauja politinė situacija (...)“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė R. Skaudžius.

Pasak jo, šie patikrinimai išryškino esmines problemas: užduočių kokybę, nepatogų atsiskaitymų tvarkaraštį. Tačiau R. Skaudžius tikina, kad tarpiniai patikrinimai yra švietimo sistemai reikalingas pokytis.

„Tarpiniai patikrinimai sudaro galimybes mokytis nuosekliau. Mokiniai žinodami savo rezultatą, galės geriau pasiruošti pagrindinei valstybinei brandos egzaminų sesijai. Kur kas didesnė dalis mokinių objektyviai įsivertino savo gamtos mokslų, matematikos, ar geografijos žinias lyginant su tuo, kiek mokinių įprastai laikydavo VBE. Tai padės apsispręsti kokius egzaminu pasirinkti laikyti IV gimnazijos klasėje. Tačiau tenka pripažinti, kad ne viskas vyko taip, kaip suplanuota ir kaip norėtųsi, taigi priėmiau šį sprendimą“, – aiškino jis.

R. Skaudžiaus įsitikinimu, sprendimas visai nevykdyti tarpinių patikrinimų būtų padaręs daugiau žalos nei naudos.

Buvęs viceministras taip pat pateikė 18 punktų, kuriuose išdėstyta visa, su tarpiniais patikrinimais susijusių, įvykių eiga.

ELTA primena, kad kilus nepasitenkinimui dėl netinkamai parengtų tarpinių vienuoliktokų patikrinimų užduočių, ministras Gintautas Jakštas buvo įteikęs premjerei Ingridai Šimonytei atsistatydinimo raštą. Visgi, Vyriausybės vadovė nutarė jo kol kas netenkinti.

Antradienį vykusioje spaudos konferencijoje G. Jakštas patikino vėl bandysiantis atsistatydinti.

Kovą prasidėjus tarpiniams patikrinimams, likusieji chemijos, inžinerinių technologijų ir istorijos žinių įvertinimai bus laikomi gegužę.

Dėl kelių tarpinių patikrinimų ministras buvo sudaręs ekspertines komisijas.

Šiais metais pradėti tarpiniai patikrinimai vykdomi nuo kovo 5 dienos iki balandžio 5 dienos, išskyrus chemijos ir istorijos atsiskaitymus, kurie vyks gegužės 6 ir 7 dienomis.

Tarpiniuose vienuoliktokų patikrinimuose šįmet dalyvaus daugiau nei 26 tūkst. moksleivių.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti iki 40 proc. galutinio egzamino vertinimo taškų, kurių užtenka tam, kad egzaminas būtų išlaikytas. Vienuoliktokai laikys po vieną dalyko tarpinį patikrinimą, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos, kurių bus po du.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?