Atsistatydinimo pareiškimą premjerei pateikęs G. Jakštas: viena priežasčių – dar šįryt be diskusijų gautas pavedimas

Atsistatydinimo pareiškimą premjerei Ingridai Šimonytei pateikęs švietimo, sporto ir mokslo ministras Gintautas Jakštas atskleidė, kokios priežastys turėjo įtakos šiam žingsniui. Kaip teigė iš pareigų pasitraukiantis ministras, viena jų buvo dar antradienio rytą iš Vyriausybės vadovės komandos gautas pavedimas.

Gintautas Jakštas.<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Jakštas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 10:18 PM

„Priežastis yra šalia premjerės esanti komanda, kuri neša pavedimus be galimybės diskutuoti. Vienas iš jų buvo šįryt, likus nedaug laiko iki spaudos konferencijos“, – LRT televizijai antradienį teigė G. Jakštas.

Iš pareigų trauktis nusprendusio ministro teigimu, šis nurodymas buvo susijęs su vienuoliktokų tarpinių patikrinimų vertinimo skale.

„Be galimybės diskutuoti buvo pasakyta, kad tie, kas yra surinkę daugiau taškų, gautų daugiau nei maksimumą“, – sakė G. Jakštas.

„Toks sprendimas turėtų didžiulių pasekmių. Manau, čia atsirastų ir teisinių ieškinių, nes, jeigu yra dešimtbalė skalė, sakyti, kad „jums labai gerai sekėsi, parašysiu 12 už tai“, tikrai nėra jokios galimybės“, – aiškino jis, patikindamas, kad įvykdęs tokį pavedimą nesijaustų ramus.

ELTA primena, kad tęsiantis nesklandumams dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, G. Jakštas antradienį vykusios spaudos konferencijos metu paskelbė pasitraukiantis iš užimamų pareigų. Tą pačią dieną premjerei Ingridai Šimonytei jis pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Apie pasitraukimą antradienį pranešė ir už tarpinių patikrinimų įgyvendinimą atsakingas viceministras Ramūnas Skaudžius.

G. Jakštas atsistatydinimo raštą I. Šimonytei jau buvo įteikęs ir kovo viduryje. Visgi, tada Vyriausybės vadovė nutarė jo netenkinti.

Ministru G. Jakštas buvo paskirtas praėjusių metų vasarą, kai kilus skandalui dėl savivaldybių tarybos narių veiklai skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo iš pareigų pasitraukė tuometė ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pagal Konstituciją, Lietuvoje ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste