Po svarstymo pritarta siūlymui nustatyti galimas švietimo įstaigų vadovų atšaukimo iš pareigų priežastis

Antradienį Seimas po svarstymo pritarė Švietimo ir mokslo komiteto siūlymui Švietimo įstatyme nustatyti baigtinį sąrašą priežasčių, dėl kurių švietimo įstaigos vadovas gali būti atšauktas iš pareigų.

Mokykla<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mokykla<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mokykla<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla<br>M.Patašiaus nuotr.
Mokykla<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 4:17 PM, atnaujinta Apr 9, 2024, 4:18 PM

Siūlyme numatoma, kad valstybinės ar savivaldybės švietimo įstaigos (išskyrus aukštąją mokyklą) vadovas nepasibaigus kadencijai iš pareigų galėtų būti atšaukiamas praradus nepriekaištingą reputaciją ar paaiškėjus, kad konkurso metu nuslėpė ar pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis.

Taip pat įstatyme siūloma papildyti reikalavimus nepriekaištingai reputacijai. Asmuo negalės būti laikomas nepriekaištingos reputacijos, jeigu jis yra ar buvo įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys, jeigu nuo narystės pabaigos nepraėjo 3 metai, jis pripažintas šiurkščiai pažeidęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus ir nuo pažeidimo padarymo nepraėjo 3 metai.

Šiuo metu Švietimo įstatyme nenurodomos priežastys, dėl kurių švietimo įstaigos (išskyrus aukštąją mokyklą) vadovas gali būti atšauktas iš pareigų.

Švietimo įstatymo pataisoms po svarstymo pritarė 104 Seimo nariai, prieš nebalsavo nė vienas, susilaikė šeši parlamentarai.

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų 2024 m. birželio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.