Prezidentūra: G. Jakšto atsistatydinimas yra vienintelis teisingas sprendimas

Šalies vadovo Gitano Nausėdos nuomone, ministro Gintauto Jakšto atsistatydinimas yra teisingas sprendimas situacijoje, „į kurią buvo atvesta švietimo sistema“, teigia Prezidentūra.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
G. Nausėda<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Nausėda<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas <br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas <br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Augustė Lyberytė

Apr 9, 2024, 12:49 PM

„Prezidento manymu tai vienintelis teisingas sprendimas situacijoje, į kurią buvo atvesta švietimo sistema“, – komentare Eltai nurodė prezidento komunikacijos grupė.

ELTA primena, kad antradienį švietimo, mokslo ir sporto ministras G. Jakštas pranešė dar kartą premjerei teiksiantis atsistatydinimo prašymą.

„Su premjerės komanda matome, kad neturime pakankamos laisvės spręsti ir įgyvendinti sprendimus, kuriais patys tikime. Jau ne kartą teko ir pačiam prisiimti atsakomybę už sprendimus, kurių pats nepriėmiau. Daugiau to daryti nenoriu. Tad šiandien ir viešai prašau premjerės priimti mano atsistatydinimą iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų“, – antradienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje (ŠMSM) surengtoje spaudos konferencijoje pranešė G. Jakštas.

Kilus nepasitenkinimui dėl netinkamai parengtų tarpinių vienuoliktokų patikrinimų užduočių, ministras G. Jakštas buvo įteikęs ministrei pirmininkei Ingridai Šimonytei atsistatydinimo raštą. Visgi, Vyriausybės vadovė nutarė jo kol kas netenkinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.