NŠA: matematikos pasiekimų lygį įsivertino 13 tūkst. abiturientų ir 24,4 tūkst. dešimtokų

Šiemet 13 tūkst. (76 proc.) Lietuvos abiturientų, pasirinkusių laikyti matematikos brandos egzaminą, savo jėgas išmėgino dalyvaudami elektroniniame bandomajame įsivertinime. Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą (PUPP) laikysiantys dešimtokai savo žinių lygį taip pat pasimatavo atlikdami bandomojo testo užduotis.

Matematika.<br>D.Umbraso nuotr.
Matematika.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2024, 1:45 PM

Kaip nurodo Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA), bandomojo įsivertinimo užduotys, kurios buvo vertinamos automatiškai, atitiko egzamino programos reikalavimus pagal mokymosi kursus, tematiką, tikrinamus gebėjimus ir veiklos sritis.

Abiturientų pasiekimų vidurkis šiemet siekė 8,2 taško iš 22 galimų. Praėjusiais metais mokiniai vidutiniškai surinko 9,5 taško, 2022 m. – 7,5 taško iš tiek pat galimų.

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet vyko matematikos PUPP bandomasis patikrinimas, kuriame matematikos pasirengimo lygį tikrinosi 24,4 tūkst. mokinių. PUPP bandomąją užduotį sudarė pasirenkamieji, trumpojo atsakymo, atvirojo atsakymo uždaviniai, iš kurių dalis buvo vertinami automatiškai, o dalis – mokinius mokančių matematikos mokytojų.

Šiais metais dešimtokų surinktų taškų vidurkis siekė 18,95 iš 45 galimų. 66,9 proc. mokinių šiais metais surinko taškų skaičių, atitinkantį patenkinamo pasiekimų lygio reikalavimus (13 ir daugiau taškų).

NŠA bandomojo matematikos dvyliktokų pasitikrinimo ir bandomojo matematikos PUPP rezultatus perdavė mokykloms, kad mokytojai ir jų mokiniai, pasinaudodami šiais mokinių pasiekimų patikrinimo rezultatais, tikslingiau ruoštųsi būsimiems patikrinimams.

Matematikos valstybinis brandos egzaminas vyks birželio 10 d., o PUPP startuoja gegužės 13 d.

Primenama, kad pastaraisiais metais matematikos egzaminų rezultatai kelia daug nerimo visuomenės ir politikų gretose. Pernai jo neišlaikė 15 proc. abiturientų, o 2022 m. egzamino neišlaikiusiųjų buvo rekordiškai daug – 35,4 proc. dvyliktokų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, palyginusi 2015–2022 metų matematikos egzamino rezultatus, pastebėjo, kad mokinių rezultatų prastėjimas vyksta nuosekliai jau daugelį metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.