Švietimo viceministru skiriamas ministro patarėjo pareigas ėjęs I. Gaižiūnas

Švietimo viceministru skiriamas iki šiol ministro patarėjo pareigas ėjęs Ignas Gaižiūnas.

 I.Gaižiūnas.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
 I.Gaižiūnas.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2024, 10:18 AM

Kaip skelbia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), tokius vadovybės pakeitimus pirmadienį pristatė laikinai ministerijai vadovaujanti Monika Navickienė. Viceministru tapsiantis I. Gaižiūnas kuruos bendrąjį ugdymą. Dalį šių darbų perims ir patarėja Rasa Kulvietienė.

Atsistatydinusį viceministrą Ramūną Skaudžių pakeisiantis I. Gaižiūnas iki šiol dirbo bendrojo ugdymo srityje ir kuravo įtraukųjį ir pilietinį ugdymą, koordinavo ugdymo valstybine kalba plėtrą ŠMSM pavaldžiose mokyklose Pietryčių Lietuvoje.

Ministerijoje jis dirba nuo 2021 metų. Prieš tai I. Gaižiūnas ėjo Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto studijų vadovo pareigas. Jis taip pat dirbo fizikos mokytoju, dalyvavo atnaujinant vidurinio ugdymo fizikos programą, buvo studijų kokybės užtikrinimo ekspertas Studijų kokybės vertinimo centre, tarptautinėse organizacijose. Vilniaus universitete jis yra apgynęs teorinės fizikos ir astrofizikos magistro laipsnį, baigęs profesinės pedagogikos studijas.

Naujasis viceministras pareigas pradės eiti, kai bus gautos atsakingų tarnybų išvados.

ELTA primena, kad prieš kelias savaites premjerė Ingrida Šimonytė patenkino švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto prašymą atsistatydinti. Susitikusi su šalies vadovu Gitanu Nausėda Vyriausybės vadovė taip pat pateikė dekreto projektą, kuriame numatoma, jog laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) vadovaus socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė.

Taip pat prieš kelias savaites iš posto pasitraukė ir už tarpinių patikrinimų įgyvendinimą atsakingas viceministras Ramūnas Skaudžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.