Pieno produktų į Braziliją eksportuotojų sąraše – dar daugiau įmonių

Brazilijos Federacinės Respublikos žemės ūkio, gyvulininkystės ir maisto ministerija (MAPA) patvirtino Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pateiktą Lietuvos pieno ir žuvininkystės produktų įmonių, galinčių eksportuoti savo produkciją į šią šalį, sąrašą.

Anksčiau eksportuoti savo produkciją į Braziliją galėjo tik  dvi Lietuvos pieno perdirbimo įmonės – „Žemaitijos pienas“ ir „Šilutės Rambynas“.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Anksčiau eksportuoti savo produkciją į Braziliją galėjo tik  dvi Lietuvos pieno perdirbimo įmonės – „Žemaitijos pienas“ ir „Šilutės Rambynas“.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-08 12:27, atnaujinta 2018-09-12 12:27

Praėjusių metų pabaigoje Brazilija suteikė išskirtinę galimybę ES valstybėms narėms iki 2017 m. gruodžio 31 d. papildyti įmonių, galinčių eksportuoti gyvūninius maisto produktus, sąrašus, nelaukiant šios šalies veterinarijos specialistų auditų rezultatų.

Vadovaudamasi šia išimtimi, Lietuva papildė sąrašą naujomis įmonėmis, turinčiomis leidimus eksportuoti pieno ir žuvininkystės produktus į Braziliją, kurių produkcija tinkama eksportui. Brazilijos veterinarijos specialistai šiose įmonėse galės atlikti auditus ateityje.

„Anksčiau į MAPA registrą buvo įtrauktos ir galėjo eksportuoti savo produkciją tik dvi Lietuvos pieno perdirbimo įmonės – „Žemaitijos pienas“ ir „Šilutės Rambynas“.

Galime pasidžiaugti, kad dabar šiame registre yra 21 Lietuvos pieno perdirbimo įmonė. Reikėtų tik priminti, kad norinčios eksportuoti įmonės turi pačios suderinti ženklinimo etiketes portugalų kalba su MAPA“, – sakė VMVT direktorius Darius Remeika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.