Ministerija likvidavo dvi institucijas ir įsteigė vieną bendrą

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pasirašė įsakymą, kuriuo likviduojama valstybės valdoma Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra (RRA) bei programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras („Leader“ centras).

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2018, 5:00 PM, atnaujinta Oct 2, 2018, 5:04 PM

Tuo metu nuo spalio 1 dienos naujai įsteigtai Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūrai pavesta toliau vykdyti visas RRA, aktualias „Leader“ centro ir Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) Eksporto ir importo priemonių administravimo skyriaus vykdomas funkcijas.

Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra savininkė yra valstybė, o savininko teises ir pareigas įgyvendina ŽŪM. Šiai agentūrai įstatymais pavestas funkcijas planuojama finansuoti iš ministerijai skirtų valstybės biudžeto asignavimų arba kitų lėšų.

Planuojama, kad šiais metais pertvarkai (atsiskaityti su atleidžiamais ir perkeliamais į naują agentūrą darbuotojais) reikės apie 59 tūkst. eurų papildomų biudžeto lėšų. Šias išlaidas numatoma finansuoti iš bendrųjų ŽŪM asignavimų.

RRA turėjo 43 darbuotojus, o „Leader“ centras – 22, NMA Eksporto ir importo priemonių administravimo skyriuje buvo 7 darbo vietos.

Numatyta, kad naujoje agentūroje dirbs 51 darbuotojas, todėl dirbančiųjų skaičius sumažėja 21 etatu. 2019 metais planuojama sutaupyti apie 248 tūkst. eurų biudžeto lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.